Hoe je standaardteksten in Mailchimp kunt bewerken
05 juli 2013 
2 min. leestijd

Hoe je standaardteksten in Mailchimp kunt bewerken

In Mailchimp zijn er verschillende standaardteksten die worden gebruikt bij bijvoorbeeld registratiemails, unsubscribe mails en de opt-in bevestigingmail. Deze standaardteksten zijn behoorlijk standaard (doh) en eigenlijk zouden ze wel beter geoptimaliseerd kunnen worden voor jouw doelgroep(en) en doelen. Maar hoe bewerk je deze teksten eigenlijk? In deze blog leg ik stap voor stap uit hoe je deze teksten kunt bewerken.

Standaardteksten van de mails in Mailchimp bewerken

 • Log in met je Mailchimp account.
 • Ga naar de pagina “Audience”.
 • Aan de rechterkant van het scherm vind je de knop “Manage audience”. Klik daarop en kies vervolgens voor “Signup forms”.
 • Je ziet vervolgens vier opties. Klik op de bovenste (gele) optie: Form Builder.
 • Je zit nu automatisch in de editor van het inschrijfformulier.
 • Bovenaan zie je een dropdownmenu; Forms and response mails. Hier kun je kiezen welk formulier/e-mail je wilt bewerken;
 • Sign-up form.
 • Sign-up form with alerts.
 • Sign-up “Thank You” page.
 • Opt-in confirmation mail.
 • Confirmation “Thank You” page.
 • Final “Welcome Mail”.
 • Unsubscribe form.
 • Unsubscribe success page.
 • Unsubscribe reason form.
 • “Good bye” mail.
 • Profile update email.
 • Profile update email sent.
 • Update profile form.
 • Update profile sample form.
 • Update profile “Thank You” page.
 • Forward to a friend form.
 • Forward to a friend mail.
 • About your list.
 • Campaign archive page.
 • Survey landing page.

Zoals je ziet; opties genoeg. De dikgedrukte opties hierboven zijn de opties die het vaakst worden aangepast. De overige pagina’s/forms worden meestal niet geoptimaliseerd.

 • Kies het formulier/de pagina die je wilt bewerken.
 • Je ziet bovenaan de editor drie opties: Build it, Design it, en Translate it. Gebruik de eerste of tweede optie om de tekst en o.a. de kleuren aan te passen. Bij deze derde optie (translate it) kun je de standaardteksten van Mailchimp aanpassen.

Tips voor het bewerken van de standaardteksten in Mailchimp:

Maak een leuke welkomstmail.

Op het moment dat iemand zich inschrijft voor een nieuwsbrief heb je de meeste kans om de klant aan je te binden. De klant is immers bekend met je bedrijf en is geïnteresseerd in meer, anders hadden ze zich niet ingeschreven. Op dat moment hebben ze alles over jouw bedrijf nog in hun geheugen zitten en zijn ze enthousiast. Pak de inschrijver dus in met een goede welkomstmail. Gebruik geen standaard Mailchimp-tekstjes o.i.d., maar gebruik het om de inschrijver bijvoorbeeld in te lichten over wat ze kunnen verwachten of bied ze een aanbiedingen aan. Ook persoonlijke welkomsttekstjes, zelfs zonder opmaak, worden vaak gewaardeerd.

Hoeveel velden moeten inschrijvers invullen?

Over het algemeen zijn 1 a 2 velden al genoeg (naam en emailadres). Aan alleen het emailadres heb je eigenlijk al genoeg. Hoe minder velden je plaatst, hoe meer kans dat men zich inschrijft. Heb je verschillende doelgroepen met totaal andere wensen, dan zou het handig kunnen zijn om om bepaalde informatie te vragen zodat je de nieuwsbrieven beter passend kan maken bij de verschillende doelgroepen. Voorbeeld: een webshop met zowel mannen- als damesschoenen zou twee verschillende nieuwsbrieven kunnen maken: één voor mannen en één voor vrouwen.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Laura Visser
Door

Laura Visser

op 31 Oct 2013

Weet jij toevallig ook hoe ik de standaardteksten kan wijzigen in de nieuwe lay-out van Mailchimp. Hier staat dat handige radartje van jou volgens mij niet. Althans ik kan hem niet vinden bij mijn list. Bedankt en groetjes, Laura Visser

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 31 Oct 2013

Hey Laura, Ja, zeker! 1. Ga naar "Lists" en klik op de lijst waarvan je de standaardteksten wilt wijzigen. 2. Klik op "Signup forms" (in het horizontale menu). 3. Klik vervolgens op "General Forms" (geel). 4. Je ziet dan een grijze drop down button die niet erg opvalt, met de tekst "Sign up form". Kies daar voor de standaard tekst die je wilt bewerken. Succes!

Sjors Wissink
Door

Sjors Wissink

op 05 Mar 2014

Goedemorgen, Ik ben bezig met het opstellen van een nieuwbrief met mailchimp. Ik loop alleen tegen het probleem aan dat de letters van mijn derde tekstvak dikgedrukt zijn. Weet u hoe ik dit kan veranderen? Met vriendelijke groet, Sjors Wissink

ROn
Door

ROn

op 30 Sep 2015

Hoi,... Ik kan maar niet vinden waar ik de mails kan aanpassen die men ontvangt nadat ze hebben ingeschreven voor de nieuwsbrief. De automatische vertaling is niet correct. Misschien staat het hierboven al benoemd, maar ik kom er niet uit! Kan ik ook een beetje hulp krijgen? Ron

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 30 Sep 2015

Hey Ron, Zie artikel én comments hierboven, daar staat het beschreven.

Danielle
Door

Danielle

op 15 Oct 2015

Hoi Sandra, Bedankt voor je artikel! Ik heb nog een vraag waar ik maar niet uitkom. Ik stoor me in de formulieren aan de zinnen 'Deze pagina is automatisch vertaald. Bekijk de originele tekst'. In de welkomstmail is dat de eerste zin in het bericht en dat vind ik heel gebruiksonvriendelijk en voor de subscriber ook niet relevant. Ik kom er niet achter of en hoe ik dat kan aanpassen. Weet jij hoe dat werkt? Groet, Danielle

Astrid
Door

Astrid

op 08 Feb 2016

ik wil graag de tekst op de 'verstuur' knop aanpassen bij een lijst. Nu staat er bijvoorbeeld; "abonneren op lijst" en ik wil graag de tekst: 'ja, stuur me een preview'. Ik weet dat het moet kunnen, maar zoek me een ongeluk ...

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 08 Feb 2016

Hey Astrid, Bij het onderdeel "Translate it" kun je de tekst in de button bewerken. Dus niet bij "Build it" of "Design it", wat overigens wel logischer zou zijn.. ;)

lau
Door

lau

op 08 Feb 2016

Als afzender van de mailing zie ik het mailadres van de afzender (ik dus): Bedrijfsnaam namens bedrijfsnaam Ik zou hier alleen info@bedrijfsnaam.nl willen zien. Kan ik dit ergens aanpassen. Ik heb het zo namelijk wel omschreven.

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 08 Feb 2016

Hey Laurien, Dit kun je aanpassen bij Lijsten - Juiste lijst selecteren - Settings - List name and defaults. Daar kun je de naam van de afzender en mailadres van de afzender instellen.

mirjam
Door

mirjam

op 14 Mar 2016

Hoi hoi, ik ben al een tijdje bezig met mailchimp en wilde weer eens wat dingetjes vernieuwen. Maar nu heb ik een probleempje. Elke keer als ik de header wil veranderen in mijn sign out form verandert die ook meteen mee bij mij sign in form, maar dat wil ik natuurlijk niet. Heb ik per ongeluk ergens op geklikt waardoor die dit automatisch doet? Bedankt!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 14 Mar 2016

Hoi Mirjam, Mailchimp doet dat inderdaad helaas automatisch. Ik heb zelf nog geen manier gevonden om dat te omzeilen. Wat je eventueel wel kunt doen, is de afbeelding IN het tekstvak plaatsen i.p.v. als header. Dan kun je het bij elk onderdeel wisselen.

Anne-Wil
Door

Anne-Wil

op 18 May 2016

Hoe kan ik het bevestigingsformulier wanneer iemand zich inschrijft voor een nieuwsbrief verwijderen? Alvast bedankt. Anne-Wil

elles
Door

elles

op 04 Nov 2016

Ha Sandra, Ik probeer de Subscriber Pop-Up editor toe te voegen aan mijn site. Ontwerpen is gelukt, maar dan moet ik de code ergens op mijn site zetten. En nu weet ik het niet meer. Bij widgets kan ik het niet vinden.

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 04 Nov 2016

Hey Elles, Deze code dien je in de header.php te plaatsen, een technisch dingetje. Je mag de code ook naar mij sturen, dan zet ik het er voor je op.

Kim Monrooy
Door

Kim Monrooy

op 20 Feb 2017

Hi Sandra, Ik ben bezig met Mailchimp installeren, alleen loop de hele tijd tegen 1 ding aan. Als je abbonees een bevestigingsemail krijgen van mij dan staat mijn woonadres eronder vermeld. Hoe krijg ik dat weg ?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 20 Feb 2017

Hey Kim, Er zal altijd een adres getoond worden, dit kun je (helaas) niet uitschakelen. Enige wat je zou kunnen doen is bij je account het adres aanpassen.

Kim Monrooy
Door

Kim Monrooy

op 20 Feb 2017

Oh das inderdaad jammer. Heel erg bedankt voor de snelle reactie!

Rob
Door

Rob

op 01 Jun 2017

Hoi Sandra, Allereerst mijn complimenten voor je heldere uitleg!!! Ik wil niet van een lijst maar van alle lijsten de we hebben de Standaardteksten van de mails in Mailchimp bewerken. Hoop dat je mij kunt helpen.

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 01 Jun 2017

Hey Rob, Bedankt voor de complimenten ;) Ik ben bang dat je bij elke lijst de standaardteksten apart zal moeten aanpassen.

Sanne
Door

Sanne

op 03 Jul 2017

Hi Sandra, Dank voor de handige tips op je site! Ik googlede op hoe ik een pop up subscriber form van Mailchimp voor op n wordpress site kan vertalen, en kwam bij jouw blog terecht. Het lukt me bij MC meestal om teksten te vertalen, maar specifiek bij Mailchimp Subscriber Pop-up lukte het me niet om de teksten van de invulvelden ''E-mail adress'' en ''First Name'' naar het Nederlands te vertalen. Is dit mogelijk of je weet? En heb je enig idee waar dit zou kunnen? Thanks so much! Groetjes en fijne dag, Sanne

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 03 Jul 2017

Hey Sanne, Probeer het eens bij Lists > Lijst kiezen > Settings > List fields and merge tags. Waarschijnlijk wordt het dan automatisch aangepast bij de pop-up :)

Nicolette
Door

Nicolette

op 01 Sep 2017

Hoi Sandra, Ik ben bezig met een leuke final welkomstmail voor inschrijvers van de nieuwsbrief. Kan ik hier ook foto's in plakken en zo ja hoe? Alvast bedankt voor je reactie! Groetjes, Nicolette

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 01 Sep 2017

Hey Nicolette, Ja, dat kan op dezelfde manier als altijd ;) Het icoontje voor de afbeelding.

Marcel
Door

Marcel

op 19 Jan 2018

Hoi Sandra, Had jij ook nog een tip voor de vraag van Danielle? Da's nou net de enige die je niet beantwoordde en ik zit met hetzelfde probleem. De vraag was: "Ik heb nog een vraag waar ik maar niet uitkom. Ik stoor me in de formulieren aan de zinnen ‘Deze pagina is automatisch vertaald. Bekijk de originele tekst’. In de welkomstmail is dat de eerste zin in het bericht en dat vind ik heel gebruiksonvriendelijk en voor de subscriber ook niet relevant. Ik kom er niet achter of en hoe ik dat kan aanpassen. Weet jij hoe dat werkt?" Bvd Marcel

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 19 Jan 2018

Hey Marcel (en Danielle), Ervoor zorgen dat het niet automatisch wordt vertaald, maar zelf de vertaling doen (of een klein beetje aanpassen). Dan verdwijnt die melding. De automatische vertalingen van MC zijn sowieso al niet het einde haha :)

Rienke
Door

Rienke

op 04 Jun 2018

Hey, supergoede tips. Als ik ook met wordpress ga beginnen zoek ik je op! Voor nu een mailchimp vraag: Als personen op je landingspagina hum email achterlaten krijgen ze direct op het scherm het "bedankt voor het inschrijven" (of zoiets). Is dit ook zelf aan te passen? Thnx alsvast, groeten Rienke

Margriet
Door

Margriet

op 05 Jun 2018

Hi, als eerste bedankt voor je duidelijke uitleg steeds. Mijn vraag. Tijdens r template bouwen lukken alle vakken. Als ik deze verzonden heb is er in eens een extra blok onderaan zichtbaar. O.a. Met hoe ze op deze lijst terecht zijn gekomen en gegevens wijzigen en/of afmelden. Deze wil ik graag aanpassen. Maar geen idee waar. Kan jij mij hier bij helpen? Alvast bedankt.

Kees
Door

Kees

op 16 May 2019

Hoi Sandra, ik wil in een nieuwsbrief tabs gebruiken. Dat lukt niet. Dus een zin met daaronder bijv. 3 opties, die moeten verspringen. Kan dat? Groet! Kees

Heidi
Door

Heidi

op 15 Jan 2020

Hallo Sandra Fijn om hier al deze uitleg terug te vinden. 1 ding kan ik echter niet terugvinden. Wanneer ik een tekst ingeef in een tekstblok, dan geeft mailchimp er een automatische opmaak aan. Bijvoorbeeld C&Explore wordt C & Explore met spaties. Of woorden worden automatisch veranderd. bijv. "onderstaande" verandert in "resulterende". Als ik op opmaak verwijderen klik, gaat het terug naar het origineel maar bij opslaan van de tekst verandert mailchimp dit weer automatisch. Hoe krijg ik dit afgezet? Alvast bedankt voor je reactie.

Elisabeth
Door

Elisabeth

op 06 Nov 2020

Dag Sandra, Net als Kees ben ik op zoek of ik in Mailchimp ook met tabs (inspring) kan werken, zelfs meerdere per regel. Heb je een tip? Groet, Elisabeth

Jurgen
Door

Jurgen

op 17 Oct 2021

Goeie morgen. Telkens ik in mijn nieuwsbrief een tekst schrijf past mailchimp die automatisch aan. Hoe kan ik de oorspronkelijke tekst laten staan zonder dat mailchimp deze zelf aanpast?

Reactie plaatsen