Zo kun je een e-mailadres verifiëren bij Mailchimp
25 juni 2018 
1 min. leestijd

Zo kun je een e-mailadres verifiëren bij Mailchimp

Ik ben gek op Mailchimp en het is nog steeds verreweg mijn favoriete aanbieder voor e-mailmarketing. Toch is er één ding die ik niet erg gebruiksvriendelijk vind en waar veel van mijn klanten tegenaan lopen: het verifiëren van e-mailadressen. Wanneer je net begint met Mailchimp of wanneer je de e-mail nieuwsbrieven wilt sturen vanaf een nieuw e-mailadres, dan dien je het e-mailadres te verifiëren. Zonder verificatie kun je geen formulieren op je website plaatsen én je kunt ook geen e-mails verzenden.

Is het slecht dat je een e-mailadres moet verifiëren?

Eigenlijk is het juist goed, want dat voorkomt natuurlijk fraude. Anders zou ik zo kunnen doen alsof ik iemand anders ben en vanaf een willekeurig e-mailadres mailtjes gaan sturen. Waarom zoveel mensen er problemen mee hebben? Omdat je een melding krijgt dat je het e-mailadres moet verifiëren, maar er wordt niet uitgelegd hoe en waar je dit kunt doen. Niet zo handig 😉

Hoe kun je een e-mailadres verifiëren bij Mailchimp?

Het is eigenlijk best wel simpel, mits je weet waar je zoeken moet 😉 Een e-mailadres verifiëren doe je op de volgende manier:

  • Log in bij je Mailchimp account.
  • Klik rechtsboven op je naam en klik vervolgens op “Account“.
  • Klik dan op de tweede optie in het menu “Settings“.
  • En klik vervolgens op “Verified domains“.

Nu zit je in het gedeelte waar je domeinen (e-mailadressen) kunt verifiëren. Als je een nieuw mailadres wilt verifiëren kun je klikken op de donkergrijze knop “Verify a domain“. Vul het gewenste e-mailadres is en er wordt vervolgens een e-mail gestuurd naar dat betreffende adres. Volg de instructies uit de e-mail. Meestal moet je op een link klikken en/of een code invullen die in de e-mail staat.

Dus eigenlijk is het best wel simpel, maar deze optie zit wél erg goed verstopt 😉 Als je het in eerste instantie niet kon vinden (en daarom bent uitgekomen bij dit artikel) dan ben je zeker niet de eerste.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Paul
Door

Paul

op 25 Aug 2021

Het stappenplan klopt niet meer.

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!