Eindscherm en annotaties toevoegen bij YouTube video's
15 augustus 2018 
1 min. leestijd

Eindscherm en annotaties toevoegen bij YouTube video's

Als je weleens video’s kijkt op YouTube, dan heb je vast wel eens gezien dat er soms andere video’s worden getoond aan het einde. Op deze video’s kun je vervolgens klikken. Een geniale manier om kijkers te leiden naar een andere video van jezelf in plaats van naar video’s van andere mensen! Wist je dat het heel makkelijk is om dit in te stellen? In dit artikel leg ik je uit hoe je dit zelf kunt doen.

Eindscherm en annotaties toevoegen

Het zal je verbazen hoe simpel het is 😉

  • Zorg er als eerst voor dat je meerdere video’s hebt geupload bij je YouTube account, anders kun je dit natuurlijk niet instellen.
  • Ga vervolgens naar je kanaal, naar het overzicht van de video’s.
  • Klik bij de betreffende video op “Bewerken” en vervolgens op “Eindscherm en annotaties”.
  • Vervolgens kom je in de editor van het eindscherm terecht. Links zie je jouw video, rechts enkele opties. In mijn geval staan er al twee zwarte vakken voor video’s, omdat ik eerder al heb ingesteld dat dit automatisch gaat. Bij jou zal er waarschijnlijk nog niks staan.
  • Aan de rechterkant zie je een grote blauw knop: Element toevoegen. De naam zegt het al: hier kun je dus een video toevoegen 😉
  • Je kunt kiezen uit verschillende elementen, zoals een andere video of een willekeurige video. Je kunt er ook voor kiezen om je kanaal te promoten, zodat meer mensen zich gaan abonneren. Kies wat jou het beste past.
  • Kies een element en sleep het in de video naar de gewenste plek.
  • Wil je het eindresultaat zien? Klik dan op Voorbeeld, de schuifknop linksboven. De video zal dan afspelen en een “echt” voorbeeld laten zien.

Handige extra tip: Je kunt de instellingen opslaan! Dan kun je bij de volgende video heel gemakkelijk dezelfde instellingen laten plaatsen. Woop woop!

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Joanne Aurelia
Door

Joanne Aurelia

op 19 Oct 2019

Hoi Sandra! Goede tip, ik heb het meteen toegepast! Ik heb de instructies bij YouTube uitgebreid bestudeerd maar krijg er hoofdpijn van als het niet werkt zoals ze zeggen, dus misschien weet jij dit? (zonder jou hoofdpijn te willen bezorgen haha) Ik wil ook een element toevoegen om 'abonneren te promoten', maar dan moet je minstens 1 element met video hebben. Prima, doe ik maar dan zegt ie dat er genoeg ruimte tussen de beide elementen moet zitten. Prima, verschuif ik een element naar het midden van de video maar.... dat wil dus niet. Heb jij hier ervaring mee, wat doe ik fout? Alleen als je het weet hoor! Liefs, Joanne Aurelia

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 21 Oct 2019

Hey Joanne, Poeh, lastig! Is altijd lastig om te zeggen, omdat ik het probleem niet ken/zie/na kan doen. En omdat het natuurlijk niet "mijn" systeem is :) Meestal als ik dit soort problemen heb, probeer ik; A) Te kijken of de browser updates nodig heeft. B) Een andere browser proberen (soms zijn dit soort problemen browser-gerelateerd). C) Het aan de support van YouTube zelf vragen. Hoewel, ik weet niet of zij een algemene supportdesk hebben... En anders een alternatief zoeken voor wat je probeert te bereiken... Maar liever niet natuurlijk ;)

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!