arrow_drop_up arrow_drop_down
21 januari 2019 

Contact form 7 - Doorsturen naar een specifieke pagina

Contact Form 7 is één van de vele WordPress plugins waarmee je contactformulieren op je WordPress website kunt plaatsen. Met deze plugin kun je allerlei velden toevoegen: tekstvelden, tekstvakken, multiple choice opties, bestand meesturen, etc. Echt ideaal! Ik gebruik deze plugin zelf ook altijd en ik installeer ze ook altijd voor mijn klanten.

Zodra men het formulier verzend komt onder het formulier automatisch een tekstje te staan met een groene omlijning. Deze valt niet altijd even goed op, helaas. En je kunt er ook niet erg veel tekst kwijt. Wil je de tekst aanpassen? Doe dan het volgende;

  • Log in bij je WordPress dashboard.
  • Ga naar Contact (of Contact Form, hoe het bij jou ook heet) en ga naar het betreffende contactformulier.
  • Klik dan op het derde tabje “Berichten”.
  • Hier kun je alle teksten/meldingen aanpassen.

Maar goed, daar gaat dit artikel eigenlijk niet over ;) Ik zal je uitleggen hoe je mensen kunt doorsturen naar een specifieke pagina wanneer ze het contactformulier verzenden.

Contact form 7 – Doorsturen naar specifieke pagina

Wil je dat mensen na het klikken op “Verzenden” naar een andere pagina worden gestuurd? Eerder kon je dat vrij simpel doen door een stukje code toe te voegen. Helaas werkt deze code al een tijdje niet meer. Maar niet getreurd! Het is nog steeds mogelijk ;) We moeten het alleen even op een andere manier doen.

  • Download, installeer en activeer de volgende plugin: Contact Form 7 Redirection van Query Solutions.
  • Ga vervolgens naar Contact (of Contact Form, hoe het bij jou ook heet) en ga naar het betreffende contactformulier.
  • Je ziet dat er nu een vijfde tabje bij is gekomen: Redirect settings. Ga hier naartoe.
  • Bovenaan kun je een pagina van je eigen website selecteren. Bij het vakje eronder kun je eventueel een externe link plaatsen (voor wanneer je de mensen wilt laten doorsturen naar een pagina buiten jouw website).
  • Je kunt er eventueel voor kiezen om de nieuwe pagina te laten openen in een nieuw venster. Hoewel ik dat niet erg gebruiksvriendelijk vind en ik je eigenlijk afraad om dat te doen.
  • En voilà, dat was het al!

Vergeet niet om je formulier eerst nog even te testen! Dan weet je zeker dat het naar behoren werkt… Wel zo fijn ;)

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Christophe
Door

Christophe

op 20 July 2015

Hoi, Goede tip. Gebruik regelmatig deze plugin, maar dit wist ik nog niet :-)

Lieuwe
Door

Lieuwe

op 1 December 2015

Stap 1 is duidelijk. Maar hoe ziet de code er uit als je wilt doorverwijzen naar bijvoorbeeld drie verschillende pagina's, op basis van een selectie?

Ted de Goey
Door

Ted de Goey

op 21 January 2016

Hallo, ik kan maar 1 bestand tegelijk versturen met contact7. Is het mogelijk om bv 4 foto's tegelijk te versturen?

Sandra Boon
Corine
Door

Corine

op 21 April 2017

Ha Sandra, Ik heb verschillende versies geprobeerd bij aanvullende instellingen, vond er verschillende bij schrijvers over dit thema. Inmiddels een beetje gefrustreerd want het lukt mij niet om het tevoorschijn te krijgen. de bedanktpagina is nog in concept, want bij publicatie zag ik m meteen op mijn voorpagina verschijnen. wat kan er misgaan? Kun je meekijken? DANK!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 22 April 2017

Hey Corine, Het is lastig om te zeggen zonder te weten welke website van jou is ;) Maar ik gok dat het één van de twee onderstaande is; A. Je hebt de bedankpagina als bericht/blog geplaatst, waardoor deze op je homepagina komt te staan. B. Bij jouw website komen álle pagina's automatisch in het menu te staan. Je kunt dat voorkomen door zelf een menu in te stellen; https://www.xel.nl/wordpress/menu-aanpassen/

Reactie plaatsen