arrow_drop_up arrow_drop_down
Buttons maken in WordPress
21 juli 2015 

Buttons maken in WordPress

De WordPress websites die Boon Webdesign oplevert komen standaard met een functie om buttons/knoppen (en eventueel andere extra stijlen) toe te voegen aan je WordPress pagina's en blogs. Dit is niet een standaard functie in WordPress, dus als je een WordPress website hebt die niet is gemaakt door Boon Webdesign, dan heeft je website hoogstwaarschijnlijk deze functie niet.

01. Ga naar de pagina of blog waar je buttons wilt toevoegen

Vul vervolgens de tekst in die in de knop moet komen te staan en link deze naar de juiste pagina. Eigenlijk gewoon zoals je normaal gesproken ook een linkje zou maken. Selecteer de tekst/het linkje.

02. Klik vervolgens op het knopje “Stijlen”.

Er komen dan enkele opties tevoorschijn (zoals bijv. rode button of oranje button). Klik de gewenste stijl aan. Let op: In je WordPress editor zie je géén verschil. Sla de pagina op en bekijk vervolgens de pagina. Je ziet dat het linkje dan een button is geworden.

03. Let op: Je kunt verschillende stijlen aanklikken

Heb je eerste voor optie A gekozen en heb je vervolgens optie B ook aangeklikt? Dan pakt ‘ie beide stijlen (waardoor er slechts 1 stijl te zien is of een mengelmoes van beide). Klik vervolgens nogmaals op de stijl die je niet wilt hebben om deze “uit te zetten”.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen