Zelf social media buttons plugin installeren op je WordPress website/blog
01 augustus 2013 
1 min. leestijd

Zelf social media buttons plugin installeren op je WordPress website/blog

Social media is ideaal voor communicatie met nieuwe en huidige klanten en voor het creëren van een groter bereik. Je kunt op allerlei verschillende manieren op je website aandacht vragen voor je social accounts. Eén van die manieren is het toevoegen van social media icons/buttons/knoppen. Ik ga je uitleggen hoe je een WordPress plugin kunt installeren waarbij er social media buttons op je website verschijnen. Deze buttons blijven rechtsonder in het scherm staan, ook wanneer je scrollt.

Inloggen en de plugin installeren

Log in met je gegevens en ga naar je dashboard. Installeer de plugin genaamd Social Media Flying Icons.Na het installeren dien je de plugin ook te activeren.

Instellingen van de social media plugin

De plugin is nu geïnstalleerd en geactiveerd. Tijd om de instellingen aan te passen! Klik in het linkermenu op het kopje Floating Social Media Settings. Je krijgt nu een overzicht te zien van allerlei instellingen waar we mee kunnen spelen.

  • Bij “Icon Theme Settings” kunnen we een stijl/thema kiezen. Kies er eentje die goed bij jouw website past. Laat je niet verleiden door poespas; kies een thema die jouw bedrijf/website vertegenwoordigt. Erboven bij “Icon Size Settings” kun je het formaat van de knoppen kiezen.
  • Daaronder (bij “Social Media Icon Display Order”) kun je de volgorde van de knoppen wijzigen door ze naar de juiste plek te slepen. Zitten er knoppen tussen die je helemaal niet wilt gebruiken? Geen probleem, je kunt ze gewoon laten staan. Zolang er bij “Social Media Settings” geen link word ingevuld, zal de button niet worden weergeven.
  • Bij Social Media Configuration vul je de links in van je Social Media accounts. Naast de invulvelden zie je hier voorbeelden van.

Overige instellingen.

Er zijn nog een paar overige instellingen die je kunt aanpassen. Aan de linkerkant van je scherm vind je het knopje “Misc” onder “Floating Social Media Settings”. Hier kun je bijvoorbeeld de reclames/advertenties uitzetten en er eventueel voor kiezen om de buttons niet te tonen op smartphones.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
ashley
Door

ashley

op 08 Nov 2013

Hoi erg handig deze maar er is een probleem bij mij. Mijn dashboard op wordpress is anders en er staat geen plugins bij weet je misschien een oplossing hoe ik de plugin toch in pluggen? alvast bedankt groetjes ashleyx

Gerry
Door

Gerry

op 13 Feb 2016

Dank je heldere uitleg, het is gelukt met FB

Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!