Yoast SEO wordt beschikbaar voor Shopify
15 januari 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

Yoast SEO wordt beschikbaar voor Shopify

Vanaf 18 januari 2022 wordt Yoast SEO beschikbaar voor Shopify. Hoewel de WordPress-versie van de app werkt met een freemium-model, zal de Yoast SEO app voor Shopify 29 dollar per 30 dagen gaan kosten.

Yoast SEO is een van de meestgebruikte SEO apps voor WordPress. De stap naar Shopify is een reactie op de snelgroeiende populariteit van webshops, met name in de afgelopen twee jaar.

De Shopify app van Yoast SEO is vooral gericht op mkb’s. Vaak hebben mkb’s geen budget om een marketingbureau in te schakelen voor het groeien van hun online presence. Dankzij apps als Yoast SEO kunnen ze zelf bouwen aan hun online vindbaarheid. De toevoeging van Yoast SEO voor Shopify kan zorgen voor een stijgende concurrentie in de zoekresultaten. Zowel voor Shopping resultaten als voor traditionele zoekresultaten.

Zichtbaarheid in zoekmachines voor grote en kleine retailers

Sinds 2020 speelt e-commerce een belangrijke rol. Fysieke winkels moesten hun deuren sluiten en mensen stapten massaal over naar online winkelen. Hierdoor maakten veel retailers de stap naar platformen als Shopify, zodat ze hun producten ook online konden verkopen.

Zoekmachines speelden in op deze trend. Zo kondigde Google in mei 2021 een uitgebreide Shopify-integratie aan. Bing lanceerde zijn Shopify-integratie in december 2021. De integraties bieden verkopers een makkelijkere manier om hun producten zichtbaar te krijgen in de organische zoekresultaten.

Yoast SEO for Shopify biedt functies die aanvullend zijn op de integraties van Google en Bing. Waar Google en Bing verkopers de mogelijkheid geeft om product listings te laten zien, helpt Yoast SEO om de pagina’s te optimaliseren en te laten zien in de organische, niet-shopping resultaten. De app doet dus eigenlijk hetzelfde als de WordPress-versie.

Dezelfde Yoast SEO, maar dan voor Shopify

Yoast SEO voor Shopify biedt grotendeels dezelfde functionaliteit als de WordPress versie. Het biedt mogelijkheden om title tags en description tags toe te voegen in Google Search en social media, geeft feedback en maakt het mogelijk om Schema Markup toe te voegen.

Hoewel beide versies van de Yoast SEO app hetzelfde doen, zit er wel degelijk een verschil in de prijs. Yoast SEO voor Shopify zal 29 dollar per 30 dagen kosten. De WordPress versie is grotendeels gratis te gebruiken en de premium versie kost 99 dollar per jaar.

Waarom Yoast een Shopify app lanceert

“Een app op Shopify is een grote zakelijke kans”, schrijft Yoast CEO Thijs van de Valk in een blog. “Shopify groeit snel. Het is logisch om een app te bouwen en voordeel te halen uit de groei van dat specifieke platform.”

Een andere reden om naast de WordPress app ook een Shopify app aan te bieden, is risicospreiding. Tot nu toe was de groei van Yoast volledig afhankelijk van WordPress. Nu komt daar een tweede platform bij.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!