arrow_drop_up arrow_drop_down
WooCommerce: niet alleen voor de standaard webshops
1 mei 2015 

WooCommerce: niet alleen voor de standaard webshops

WooCommerce is een systeem/plugin waarmee je binnen je WordPress website een webshop kunt opzetten. Daar wordt het dan ook het meest voor gebruikt; voor webshops met producten. Maar wist je ook dat er, behalve het plaatsen van de producten, ook nog andere dingen mogelijk zijn met een WooCommerce webshop?

01. Voor digitale bestanden

WooCommerce kun je niet alleen gebruiken voor producten, maar ook voor digitale bestanden. Denk aan bijvoorbeeld e-books, PDF bestanden, EPUB bestanden en audiobestanden. Dit is een standaard functie die beschikbaar is in WooCommerce. In een ander artikel leg ik je meer uit over het verkopen van digitale bestanden via je WooCommerce webshop.

02. Voor online cursussen

Ook kun je met het WooCommerce systeem online cursussen verkopen. Dit zou je kunnen doen door middel van digitale bestanden (zoals hierboven) of bijvoorbeeld via een plugin zoals Sensei of Wishlist Member. Dit zijn extra plugins waarmee je i.c.m. WooCommerce online cursussen kunt opzetten.

03. Voor crowdfunding

Ook voor crowdfunding kun je WooCommerce gebruiken, door middel van de Galaxy Funder plugin. Met WooCommerce en Galaxy Funder heeft Boon Webdesign de website voor Stichting DierenDonatie.nl gebouwd, een platform voor het financieren van projecten voor dierenasiels en stichtingen.

04. Je diensten/workshops digitaal aanbieden met WooCommerce

Een andere manier om WooCommerce te gebruiken; bied je diensten aan via de webshop. Of het nou gaat om SEO optimalisatie, het geven van (offline) workshops, website onderhoud, coaching, etc., met WooCommerce kun je gemakkelijk deze diensten aanbieden en verkopen.
WooCommerce is dus niet alleen geschikt voor het verkopen van producten. Vooral ZZP'ers en online coaches zouden er goed gebruik van kunnen maken.

05. Voor affiliate producten

Wil je producten in je webshop tonen die je niet zelf te koop aanbied? Bijvoorbeeld om een partner te promoten, of omdat je wilt werken met een affiliate systeem (waarmee je een geldbedrag krijgt voor elk product dat via jou wordt verkocht), dan kun je daar een extern/affiliate product voor gebruiken in de webshop.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen