Woocommerce

Standaard e-mails van WooCommerce webshop aanpassen

03 maart 2022

WooCommerce webshops verzenden automatisch mails naar klanten, bijvoorbeeld wanneer ze een bestelling plaatsen en wanneer de bestelling is voltooid. De e-mails van WooCommerce worden standaard automatisch opgemaakt met een blauwe huisstijl. Deze stijl past natuurlijk niet bij elke webshop. Hieronder leg ik uit hoe je deze mails kunt aanpassen naar jouw eigen huisstijl.

1. Log in en ga naar je WooCommerce instellingen.

Log in met jouw account en ga vervolgens in het linkermenu naar jouw WooCommerce instellingen.

2. Klik op het tabblad “E-mails”.

Klik op het tabblad genaamd “E-mails”. Deze vind je rechtsboven.

3. Kleuren aanpassen.

Onderaan de pagina kun je een aantal kleuren aanpassen, zoals de basiskleur (wat normaal blauw is, aan de bovenkant van de mail), de achtergrondkleur en de achtergrond kleur van het tekstvak. Vul hier de gewenste kleurcodes in.

Helemaal onderaan de standaard mails word een korte tekst geplaatst. Deze tekst kun je zelf bewerken met het kopje “Footer tekst”.

5. Logo toevoegen aan je WooCommerce e-mails.

Wil je een logo toevoegen aan je WooCommerce mails? Upload eerst je logo in de mediabibliotheek. Kopieer vervolgens de URL/link en plak deze bij het kopje “Headerafbeelding” bij je instellingen.

Gehele template aanpassen

De gehele e-mail template aanpassen van WooCommerce dient door een bouwer gedaan te worden. Dit vereist namelijk technische kennis.