Woocommerce

BTW instellen bij je WooCommerce webshop

03 maart 2022

Heb je een WooCommerce webshop en wil je de BTW instellingen aanpassen? Of ben je bezig met het opzetten van een WooCommerce shop en moet je de instellingen nog doen? Hieronder vind je instructies over hoe en waar je de BTW kunt instellen.

01. Ga naar Webshop > Instellingen

Log in bij je WordPress dashboard en ga in het menu naar Webshop > Instellingen. Ben je geen klant van Boon Webdesign? Dan dien je naar WooCommerce > Instellingen te gaan.
Bovenaan zie je enkele tabjes. Ga naar het tabje “Belasting”.
Je krijgt dan twee keuzes te zien:

  • Ja, ik wil prijzen inclusief btw invoeren.
  • Nee, ik wil prijzen exclusief btw invoeren.

Let op: Ze hebben het hier over invoeren, dus wanneer je een product toevoegt en je een prijs intypt. Daarmee bedoelen ze niet of je het inclusief of exclusief wilt tonen op je website.
Als je een beetje naar onder scrollt, kun o.a. aangeven of je de prijzen op de website inclusief of exclusief btw wilt tonen. Neem alle opties en instellingen op deze pagina goed door. Als je het goed doet, hoef je het maar één keer in te vullen 😉 Vergeet niet je wijzigingen op te slaan zodra je klaar bent.

02. Standaardtarieven BTW instellen

Bovenaan de pagina, onder de tabjes, vind je enkele blauwe linkjes. Klik op “Standaardtarieven”. Hier kun één of meerdere percentages toevoegen. Bij “Tarief %” vul je een percentage in, bijvoorbeeld 21. Het systeem past het een beetje aan, waardoor het er “vreemd” uitziet; 21,0000. Raak niet in de war 😉

Je kunt eventueel meerdere percentages toevoegen, mocht dat nodig zijn. Per product en/of per categorie kun je aangeven welk percentage er van toepassing is.