Woocommerce

Voeg je algemene voorwaarden toe bij het bestelproces van WooCommerce

03 maart 2022

Eén van de vele handige mogelijkheden bij WooCommerce is het toevoegen van algemene voorwaarden in het bestelproces. Klanten moeten bij het bestellen een vinkje aanvinken met bijvoorbeeld de tekst “Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden“. De klant kan vervolgens niet verder in het bestelproces als het vinkje niet is aangevinkt. Hieronder zal ik beschrijven hoe je dat allemaal zelf kunt instellen.

01. Maak een pagina aan met de algemene voorwaarden.

Log in bij WordPress en ga in het linkermenu naar het kopje “Pagina’s”. Maak een nieuwe pagina aan en plaats daar je algemene voorwaarden in. Vergeet niet om de pagina te publiceren. Het moet echt een aparte pagina zijn, dus niet je algemene voorwaarden als PDF bestand uploaden. Een PDF kun je namelijk niet koppelen met de webshop.

02. Bepaal de instellingen.

Ga in het linkermenu naar het kopje “WooCommerce > Instellingen”. Bovenaan de pagina zie je een aantal tabjes. Klik op het tabje genaamd “Geavanceerd”. Bij de vierde optie vind je het onderdeel “Algemene voorwaarden”. Kies hier de pagina die je bij stap 1 hebt aangemaakt. Vergeet niet om de instellingen op te slaan.

03. Voilà, dat was het al.

Er komt nu automatisch een vinkje te staan bij het bestelproces. Als een klant verder wilt gaan in het proces, zónder het aangevinkt te hebben, verschijnt de melding  “U moet akkoord gaan met onze algemene voorwaarden.