Een WooCommerce webshop gebruiken voor affiliate marketing
09 januari 2019 
2 min. leestijd

Een WooCommerce webshop gebruiken voor affiliate marketing

In het artikel van deze week ga ik je uitleggen hoe je heel gemakkelijk affiliate linkjes kunt inzetten bij je WooCommerce webshop. En dat kun je op verschillende manieren gebruiken:

  • Je kunt een website maken met een webshop, waarin je alleen maar producten van anderen aanbied. Met andere woorden: een website dat geheel draait op affiliate marketing.
  • Maar je kunt het ook inzetten als toevoeging op de “echte” producten die je al hebt.

Stel je hebt al een webshop waarin je allerlei producten aanbied en je wilt méér aanbieden, zónder dat je gelijk een voorraad moet aaschaffen. Dan kan werken met affiliate producten een goede uitkomt zijn.

Werken met affiliate linkjes in een shop

Je kunt heel gemakkelijk (extra) affiliate producten toevoegen in WooCommerce. Het is een super simpele functie, waarvan helemaal niet veel mensen weten dat het bestaat ;) Het werkt als volgt:

  1. Voeg een product toe in je WooCommerce webshop, zoals je dat normaal gesproken ook zou doen. Voeg dus ook een titel, beschrijving, foto en prijs toe.
  2. Ga vervolgens naar het blokje Productgegevens.
  3. Bovenaan, naast het kopje Productgegevens, vind je een dropdown functie. Normaliter staat hier meestal Simpel product als standaard ingesteld. Verander dit naar Extern/Affiliate product.
  4. Zodra je dit hebt aangeklikt, komen er twee extra functies tevoorschijn: Product-URL en Knop tekst.
  5. Bij Product-URL vul je het affiliate linkje in die je hebt gegenereerd bij bijvoorbeeld TradeTracker, Daisycon of PayPro. Zorg er wel voor dat de affiliate link direct linkt naar het betreffende product en niet naar de homepagina van de andere webshop. In de workshops die ik heb gegeven, heb ik laten zien hoe je deze linkjes kunt maken.
  6. Bij Knop tekst kun je zelf bepalen wel tekst er in de knop moet komen te staan.

Als je vervolgens het product publiceert zal het er uit zien alsof het gewoonweg één van de (vele) producten in je webshop is. Het enige verschil is dat de knop andere tekst erin heeft en dat het linkt naar een andere website in plaats van naar het winkelwagentje.

Let op: wettelijk gezien hoort het vermeld te worden dat het een affiliate link is en dat je daar dus geld mee verdient. De meeste mensen “tackelen” dit probleem door het in de footer van de website te vermelden (dus niet op een andere pagina!).

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!