arrow_drop_up arrow_drop_down
Verkeerd plaatje bij je website op Facebook?
20 september 2012 

Verkeerd plaatje bij je website op Facebook?

Je kent het misschien wel, zeker wanneer je regelmatig zelf blogt en je blogberichten op Facebook deelt: Je klikt op vind ik leuk (of op delen) en er verschijnt op Facebook een heel ander plaatje of omschrijving bij je artikel dan je zou wensen. Dit is met name vervelend wanneer er nog een oude titel of omschrijving bij staat die je op je site allang herschreven hebt. Facebook werkt veel met “caching” en zodoende past de site niet automatisch de titel en omschrijving meteen aan wanneer jij deze update. Je kunt dit verhelpen door de betreffende url door de zogenaamde “Facebook Debugger” te halen.

De Facebook Debugger

De debugger is een eenvoudige tool waar je een url van je website mee kunt testen op fouten (in Facebook). Wanneer je dat doet pakt Facebook meteen de meest up-to-date versie van de inhoud van die url, dat kan een blogartikel zijn maar ook je homepage of bijvoorbeeld een salespage.

De Facebook debugger vind je hier >>>

Ik heb mezelf inmiddels al aangeleerd om een nieuwe blogbericht altijd even door de debugger te halen voordat ik het op Facebook ga delen. Zo heb ik altijd de juiste titel, omschrijving en de correcte plaatjes er bij staan. Tip: zet de debugger even in je favorietenbalk zodat je deze niet vergeet:

bladwijzerbalk-facebook-debugger

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Marjolein
Door

Marjolein

op 20 September 2012

Super: Goed getimed! We waren net naar opzoek naar iets wat het probleem van 'verkeerde afbeeldingen' kon verhelpen! Ik ga het gelijk testen, bedankt Tonny voor het delen van deze zeer waardevolle debugger! :)

Amro
Door

Amro

op 20 September 2012

Dit is me inderdaad ook al vaker opgevallen. Ik dacht eerst dat dit een soort bug was in Facebook.

Rebekka Deforce
E.K.
Door

E.K.

op 22 September 2012

Voor je eigen website is dat op de code niveau te forceren door gebruik van image_src link rel html tag. Google er maar even op als het als chinees klinkt ;)

Rebekka Deforce
Reactie plaatsen