Facebook bedrijfspagina

Facebook profiel omzetten naar een bedrijfspagina

Er zijn behoorlijk wat bedrijven die op Facebook een persoonlijk profiel gebruiken in plaats van een officiële bedrijfspagina (Fanpage). Volgens de regels van Facebook hoort een bedrijf een bedrijfspagina te hebben.

Nou heb jij misschien al een tijdje een persoonlijk Facebook profiel gebruikt voor je bedrijf en heb je inmiddels al aardig wat “vrienden” verzameld. Het zou zonde zijn als je nu helemaal opnieuw zou moeten beginnen, toch?! Gelukkig kun je een persoonlijk profiel op Facebook omzetten naar een bedrijfspagina!

Vrienden worden fans

Facebook bied de mogelijkheid om eenmalig je profiel om te zetten naar een ander profiel. Let op: dit kan niet meer ongedaan worden gemaakt!

Hieronder leg ik uit hoe je een persoonlijk profiel omzet naar een bedrijfspagina (zonder je “vrienden” te verliezen). De profielfoto en de vrienden zullen automatisch worden omgezet, maar overige content zal verdwijnen. Vrienden worden automatisch fans / likers / volgers.

Stap 1. Migrate optie

Log in op je profiel en ga vervolgens naar https://www.facebook.com/pages/create/migrate/.

Dubbelcheck of je wel het juiste profiel hebt.

Stap 2. Kies een categorie

Klik op de knop “Aan de slag”. Kies uit één van de zes bedrijfspagina categorieën;

  • Lokaal bedrijf of lokale plaats.
  • Bedrijf, organisatie of instelling.
  • Merk of product.
  • Artiest, band of bekende persoon.
  • Amusement.
  • Goed doel of community.

Stap 3: Kies een naam

En dat was het al.

Let op: Je profielfoto, omslagfoto en je vrienden worden automatisch omgezet, maar je content niet!

Houd er dan ook rekening mee dat álles wat je eerder hebt geplaatst, nu openbaar komt te staan (een bedrijfspagina is immers altijd openbaar).