Facebook winkel / Facebook shopping instellen

Een winkelgedeelte toevoegen aan je Facebookpagina

04 februari 2022

Sinds kort kun je een winkelgedeelte toevoegen aan je zakelijke Facebookpagina. Hoera! Dit is echt ideaal. Niet alleen wanneer je (fysieke) producten verkoopt, maar ook wanneer je virtuele producten of diensten aanbied. Een handige manier om jouw producten en/of diensten te laten opvallen op jouw Facebookpagina!

Hoe dat precies werkt….. Je upload een afbeelding, vult wat algemene informatie in, plaatst een link naar een pagina op jouw website (of webshop) en voilà! De producten en/of diensten worden dan opvallender getoond. Zodra men klikt op één van de producten/diensten, krijgt men meer informatie te zien en kunnen ze op een knop klikken om vervolgens naar jouw website/webshop te gaan.

Een winkelgedeelte toevoegen

Het instellen van een winkelgedeelte is niet erg ingewikkeld. Ga eerst naar de betreffende Facebookpagina waar jij een winkelgedeelte aan wilt toevoegen. In het menu links zie je “Shoppen” staan in het rijtje. Staat deze er niet bij? Niet getreurd, zo haal je deze tevoorschijn;

  1. Klik rechtsboven op “Instellingen“.
  2. Klik vervolgens links in het menu op “Pagina bewerken“.
  3. Aan de rechterkant zie je dan een overzicht van de huidige tabbladen. Onderaan kun je klikken op de knop “Een tabblad toevoegen“.
  4. Voeg het tabblad “Shoppen” of het tabblad “Diensten” toe.
  5. Ga vervolgens weer terug naar je Facebookpagina. Je ziet nu aan de linkerkant een extra tabje (Diensten of Shoppen).

Nieuwe producten of diensten toevoegen

Wanneer je klikt op het tabblad, krijg je een overzicht te zien van huidige diensten/producten (mits je deze al hebt toegevoegd). Als je nog geen producten hebt toegevoegd, worden er enkele vragen aan je gesteld die je dient te beantwoorden.

  1. Je kunt vervolgens bovenaan een beschrijving toevoegen voor jouw shop.
  2. Als je een nieuw product/dienst wilt toevoegen, klik dan op “Product toevoegen” of “Dienst toevoegen“.
  3. Upload vervolgens een afbeelding en vul de gewenste informatie in.
  4. Vul ook de link van de pagina waar men het product of de dienst kan aanschaffen. Dit kan gewoon een pagina binnen je website zijn of een product binnen je webshop.
  5. Voeg het product/dienst toe.

En dat was het al :) Je kunt vervolgens ook posts plaatsen die gekoppeld zijn aan de diensten/producten. Men kan dan zien waar ze de producten/diensten kunnen aanschaffen die in jouw post worden getoond of vermeld. Handig!