arrow_drop_up arrow_drop_down
18 mei 2011 
in Youtube

Tip v/d Dag: YouTube Promoted Videos!

Sinds enkele dagen ben ik met iets nieuws bezig waarvan ik denk dat het ontzettend veel potentie heeft, namelijk: YouTube Promoted Videos. Ik heb een video voor je opgenomen waarin ik laat zien hoe het werkt en wat mijn resultaten na een aantal dagen zijn:

Ik wist al een tijdje van het bestaan van YouTube Promoted Videos af maar ik had nog nooit ingezien hoe eenvoudig het werkt en hoeveel resultaat je hiermee kunt behalen. Zoals ik in de video al zei kun je het zien als een combinatie van Google Adwords & SEO maar dan binnen YouTube…

Natuurlijk zie ik ook wel in dat de resultaten in de video vrijwel niks zeggen en te verwaarlozen zijn maar ik wilde wel eens laten zien hoe ik begin met iets nieuws in plaats van na enkele maanden de geoptimaliseerde campagnes met “perfecte” resultaten te laten zien. Ik hoop dat je zo een goed beeld krijgt van de basis van dit systeem en waar je focus moet komen te leggen, namelijk bij:

  • CTR verhogen
  • Call To Action toevoegen aan de video
  • Kosten per conversie verlagen
  • Meer uit goed scorende woorden halen
  • Video's afstemmen op zoekwoorden

Zoals ik in de video al zei ligt mij focus vooralsnog even op het aantal views omdat ik van de interviews met Boris en Yme (en binnenkort de 3e gast) een succesvolle reeks wil maken en dat gaat beter met veel views (social proof)

YouTube Kanaal als basis

Je kunt natuurlijk de focus leggen op zoveel mogelijk views alleen daarbij loop je het “risico” dat mensen je video's leuk vinden en geïnteresseerd zijn in meer soortgelijke video's van jou. Zo ben ik bijvoorbeeld fan van de korte video's met hoogtepunten van programma's als De Wereld Draait door, Voetbal International, de Lama's, Dit was het nieuws, enzovoorts…

Mocht je dat bereiken dan is het handig om een goed YouTube Kanaal op te zetten waar je kijkers zich op kunnen abonneren. Dat is namelijk een vorm van “ruggengraat opbouwen” en is weer een aanvulling op je mailinglijst, je twittervolgers en je vriendjes op Hyves en Facebook. Dit is mijn Youtube Kanaal, abonneer je meteen even als je gaat kijken ;)

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Naast de IMU is hij eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Traffic Leaders en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller en ook zijn tweede boek 'De Online Marketing Tornado' (met Martijn van Tongeren) ging in 2 weken tijd 15.000 keer over de toonbank.
Robert van der Wolk
Door

Robert van der Wolk

op 18 May 2011

Wow Tonny, Zeer interessante video! Ik heb met grote interesse gekeken en gevolgd hoe YouTube Promoted Videos kan bijdragen aan een succesvolle onderneming. Met jou uitleg lijkt het me zeker vrij gemakkelijk om hiermee aan de slag te gaan. Bedankt!

Abderrahim
Door

Abderrahim

op 18 May 2011

Interessanteen handige video's Tonny! Deze tip kan me weer helpen aan een grotere en succesvollere onderneming. Thanks!

Abderrahim
Door

Abderrahim

op 18 May 2011

De eerste zin klopt niet helemaal, ik bedoel natuurlijk: Interessante en handige video Tonny!

Ali
Door

Ali

op 18 May 2011

Prachtige video tonny !

soboer
Door

soboer

op 18 May 2011

In de affiliate wereld is er niemand die gebruik maakt van promoted youtube videos. De top internet marketeers laten het links liggen en wat mij betreft terecht. Het probleem is dat door de beperkingen van Google het niet mogelijk is om youtube succesvol in te zetten voor bv een mailing list. Je ziet het in jouw filmpje dat je via een omweg voor 1 opt in/conversie meer dan 4 euro betaalt. Waarschijnlijk zal je zeggen dat je het daarvoor niet doet. Dat wil ik best geloven want de meeste promoted videos zijn puur gebaseerd op branding. Overigens zijn er veel betere methodes om veel views te genereren met een youtube video. Het betreft seo voor youtube, wat wel door veel internet marketeers wordt gedaan. Ik zal hier niet over uitweiden anders schrijf ik nog een hele pagina vol.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 18 May 2011

@soboer, in de video zie je inderdaad een opt-in via een omweg maar zoals ik al uitleg is dat "per ongeluk" Ik weet zeker dat je veel opt-ins kunt krijgen als je daar in de video op aanstuurt, je opt-in pagina in de omschrijving zet en eventueel een call to action in de video zet. Ik vind het te kort door de bocht om meteen de hele kracht van dit systeem onderuit te halen door te constateren dat je er niks aan hebt want ik zie veel potentie. Natuurlijk kun je een hoop andere dingen doen voor meer views maar waarom zou je dit er niet bij doen? Het heeft me 10 minuten werk gekost en levert vervolgens structureel 10 - 15 views per dag op, op jaarbasis zijn dat er 3500 - 5000.. (passief) En dat zijn alleen nog maar de resultaten als ik er verder niks meer aan zou doen en niks zo optimaliseren.

soboer
Door

soboer

op 18 May 2011

@Tonny, de eventuele potentie die het zou hebben is dat je zou kunnen direct linken naar een optin pagina. Dit mag niet van Google net als adwords gelden dezelfde regels mbt promoted youtube videos. Ik zit al jaren in de internet marketing business en volg zodoende alle ontwikkelingen. Wat betreft traffic sources is promoted youtube videos nooit een hype geweest. Promoted videos zijn vaak videos van bedrijven die een merk willen promoten. Ik zeg altijd als je geen advertenties ziet van affiliate marketeers dan zegt dat alles over de traffic source. Overigens direct linken naar een optin page zoals je in je video zegt, is vragen om een ban van Google!

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 18 May 2011

@soboer, ligt er maar net aan hoe je het aanpakt met je opt-in strategie, ik haal bijvoorbeeld nog steeds opt-in uit Adwords door naar een blogpost op deze site te linken met daarop een downloadknop naar een opt-in pagina, geen probleem bij Google Ik volg eveneens ontwikkelingen en zoals ik al aangaf zag ik hiervan niet de potentie tot nu, vandaar de video omtrent de potentie ipv de directe resultaten. Ik hecht weinig waarde aan affiliate marketeers omdat zij inderdaad alleen focussen op massa traffic voor het verdienen van (vaak eenmalige) commissies. Er zit nooit een eigen business/backend achter. Ik weet dat in mijn business elke bezoeker een waarde heeft, die ligt bij mij zelfs vrij hoog omdat ik zeer specifiek ben en veel test op effectiviteit. Zodoende is elke vorm van traffic/views waardevol voor mijn business, zeker als het vrijwel geen moeite en geld kost. Naast sales en opt-ins zijn ook aspecten als naamsbekendheid, views, social proof en extra marketing "reikwijdte" resultaten die bij kunnen dragen aan een online business. Uiteraard waardeer ik je mening en toevoeging op dit blogbericht alleen mijn insteek ligt altijd op het inspelen op nieuwe mogelijkheden naast je huidige marketingactiviteiten en niet zozeer op het uitsluiten van marketingkanalen omdat het moeilijker is, minder bereik heeft, of omdat "anderen het ook niet doen"

soboer
Door

soboer

op 18 May 2011

@Tonny, het klopt dat affiliate marketeers zich focussen op korte termijn verdien model gebaseerd op eenmalige commissies. Degene die inzien dat dit model niet effectief is beseffen vaak te laat dat ze beter een mailing list kunnen beginnen en zo een business kunnen bouwen. Toch zien de trendsetters onder de internet marketeers(niet affiliate marketeers) youtube promoted videos niet als rendabele traffic op de lange termijn. Je zegt dat je nog steeds optins binnenhaalt via een download knop(bridge page) die de bezoekers stuurt naar een squeeze page. Hier weet ik van en wilde er eigenlijk al eerder op reageren, maar toch niet gedaan om al te negatief over te komen. Ik zal nu dan maar toch reageren. Wat je hebt gedaan is een slimme truc die tegen het adwords beleid ingaat. Het vragen van een email voor een gratis ebook is sowieso schending van de adwords richtlijnen.lees http://goo.gl/VyDF5 Ik ken veel internet marketeers die dezelfde truc toegepast hebben. Gaat vaak lang goed totdat Google je website manuel gaat reviewen. Verder ben ik het met je eens dat youtube een uitstekende manier is om aan branding te doen. Ik ben van mening dat youtube voor elke internet marketeer een vereiste medium is om te gebruiken voor je online business.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 18 May 2011

@soboer, wat betreft Adwords, klopt, wanneer je het verkeerd doet of in een verkeerde markt zit. Zo is Google bijvoorbeeld geen fan van de hele "Get Rich Quick" markt. Je mag daarentegen prima adverteren naar een site zoals deze waarop gegevens worden gevraagd voor downloads, zolang de bezoeker maar zelf de keuze heeft, je een goede privacy policy en anti-spam beleid hebt en er ook waardevolle informatie te krijgen is zonder het eerst achterlaten van gegevens. Deze site bevat een hoop info en mogelijkheden naast de optie(!) om aan te melden voor de nieuwsbrief. Je kunt Google trouwens gewoon vragen voor een check van je proces, dan weet je zeker dat je niks verkeerd doet! Er zit een verschil tussen de theorie/richtlijnen van Google die tot in detail zijn dichtgetimmerd en de praktijk waar Google mee akkoord gaat. Als je sowieso maar open, eerlijk en transparant bent.

Reactie plaatsen