arrow_drop_up arrow_drop_down
27 augustus 2015 

LinkedIn Social Selling Index; hoe werkt dat?

Al geruime tijd heeft LinkedIn de Social Selling Index, oftewel SSI. Je Social Selling Index (SSI) wordt dagelijks geüpdatet en meet hoe effectief jij bent in het neerzetten van je personal brand, het vinden van de juiste connecties, het delen van kennis en het bouwen van relaties.

Hier vind je jouw score, die ergens tussen de 0 en de 100 ligt. Je kunt op vier onderdelen maximaal 25 punten scoren per onderdeel.

LinkedIn Social selling Index

Establish your professional brand

Zorg voor een compleet profiel waarmee je goed gevonden wordt en deel bijdragen via bijvoorbeeld ‘longposts’ op LinkedIn

Find the right people

Identificeer prospects in minder tijd met efficiënte zoekopdrachten op LinkedIn.

Engage with insights

Ontdek en deel interessante en relevante updates om je netwerk uit te breiden.

Build relationships

Versterk jouw netwerk door nieuwe beslissers aan je netwerk toe te voegen. Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de SSI incl. de mogelijkheid om een SSI E-book te downloaden.

Overzicht en uitleg LinkedIn SSI

De nieuwe Sales Benchmark

Vorig jaar bij LinkedIn Sales Connect in London sprak ik al met verschillende mensen van LinkedIn over de SSI. Ik vroeg of dit de nieuwe benchmark zou gaan worden bij het aannemen van nieuwe B2B verkopers.

Nu het voor iedereen beschikbaar is, kan ik me heel goed voorstellen dat bedrijven in de toekomst een bepaalde minimale SSI zullen verlangen wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe sales professionals. Wat dat betreft is dit een hele slimme zet van LinkedIn want het maakt dat we er als sales professional nog meer van afhankelijk raken.

Persoonlijk vind ik dit een goede ontwikkeling. Want ondanks het feit dat we als verkopers misschien afhankelijker worden van LinkedIn, betekent het ook dat meer en meer verkopers social selling zullen gaan inzetten en dus waardevoller zullen worden voor hun netwerk.

Maar wat denk jij, is dit een goede ontwikkeling of juist niet? Ik ben benieuwd naar jouw mening. En… natuurlijk naar jouw SSI :-)

Over de schrijver
Perry van Beek helpt al sinds 2009 ondernemers en sales professionals met LinkedIn marketing en lead generatie. Zijn gratis LinkedIn profiel checklist is sinds 2010 één van de meest geraadpleegde handleidingen in Nederland om een professioneel LinkedIn profiel te creëren en ook op TV is hij al geïnterviewd door Jort Kelder als LinkedIn specialist. Perry traint en coacht ondernemers en sales mensen hoe ze LinkedIn marketing succesvol kunnen toepassen en is een graag geziene spreker en gast docent over het thema LinkedIn.
Chelsea Bosters
Door

Chelsea Bosters

op 27 August 2015

88. Daar ben ik al heel tevreden mee! Lekker artikel Perry, bedankt voor de uitleg!

Reactie plaatsen