arrow_drop_up arrow_drop_down
15 oktober 2015 

Facebook zet weer stappen met video!

Facebook timmert flink aan de weg op het gebied van video. Kortgeleden schreef ik al een stuk over de strijd tussen YouTube en Facebook. Kort samengevat is YouTube nog steeds het grootste videoplatform ter wereld en de place to be voor je video’s, zeker als het gaat om SEO waarde, consistentie en ook conversie.

Facebook loopt hard in op YouTube als het gaat om het aantal video weergaven per dag, al is dat deels te wijten aan de autoplay functie die Facebook in de tijdlijn hanteert. Daarnaast telt YouTube een “view” pas na 30 seconden, daar waar Facebook dat al na 3 seconden doet. Facebook zet echter wel weer flinke extra stappen:

Facebook 360 graden video

Kort geleden kwam Facebook met een revolutionaire 360 graden video optie. Bekijk onderstaande video van Star Wars maar eens om te zien wat dit inhoudt:

Star Wars: The Force Awakens Immersive 360 ExperienceSpeed across the Jakku desert from Star Wars: The Force Awakens with this immersive 360 experience created exclusively for Facebook.

Posted by Star Wars on woensdag 23 september 2015

Freaky of niet? Dit soort mogelijkheden openen deuren voor de film- en muziekindustrie (videoclips) maar ook voor videomarketeers. Ik neem bijvoorbeeld al lange tijd video’s op in mijn woonkamer. Heel gaaf wanneer je als kijker zelf ook even rond kunt kijken, dan kom je nog meer “binnen”. De aandachtsspanne kan met dergelijke technieken gigantisch opgerekt worden en de focus/concentratie van kijkers verbeteren.

Facebook start video hub

Naast dit soort toffe mogelijkheden komt Facebook binnenkort ook met een extra inhaalslag t.o.v. YouTube. Momenteel is een van de grote nadelen dat video’s op Facebook wel veel bereik geven maar ook snel weer wegzakken op de timeline. Daardoor stagneren views snel en is het een heel vluchtig medium. Facebook reageert hierop met een soort video hub binnen Facebook, dat werkt als volgt:

Posted by Facebook Media on dinsdag 13 oktober 2015

Enkele voordelen van deze service:

  • Video’s bewaren om later te kijken
  • Multitasken, video’s op de achtergrond laten spelen
  • Meer relevante video’s voor jou
  • Overzicht krijgen in nieuwe video’s van de pagina’s die je volgt

Facebook zal de komende tijd ook blijven focussen op het verbeteren van de video mogelijkheden voor marketeers / adverteerders. Het blijft een interessante strijd worden tussen beide grootmachten waarin ontwikkelingen elkaar in een razend tempo zullen blijven opvolgen. Prachtige tijd om internet marketeer te zijn ;)

Over de schrijver
Tonny Loorbach is ondernemer en investeerder. Hij specialiseert zich sinds 2007 in online marketing en richtte in 2010 de IMU op. Inmiddels is hij naast de IMU eigenaar van 5 andere software- en online marketing bedrijven (Phoenix, Huddle, Plug&Pay, Switch en Salespassie), heeft hij zijn eigen stichting (De Loorbach Foundation) en een investeringsmaatschappij (Loorbach²). Tonny trainde al 120.000+ ondernemers en met zijn boek 'Doelgerichte SEO' scoorde hij een #1 besteller. Naast SEO is Tonny specialist op het gebied van WebPsychologie; een combinatie van conversie optimalisatie, online gedragspychologie en neuromarketing.
Ben
Door

Ben

op 18 October 2015

Gaaf zo'n 3D video! Al vraag ik mij af of jouw huiskamer ook zo spectaculair is als deze Star Wars versie. ;) Maar de techniek is wel kicken hoor.

Tonny Loorbach
Door

Tonny Loorbach

op 18 October 2015

Mijn woonkamer is wel net zo groot en leeg als die woestijn heb ik me laten vertellen ;)

Reactie plaatsen