arrow_drop_up arrow_drop_down
De volgorde van je WordPress berichten aanpassen
23 april 2014 

De volgorde van je WordPress berichten aanpassen

Het kan zijn dat je de volgorde van je WordPress berichten wilt aanpassen. WordPress berichten worden automatisch gesorteerd op publiceerdatum, met de nieuwste berichten bovenaan. Wil je de volgorde van de berichten aanpassen? Hieronder laat ik je verschillende manieren zien hoe je dit kunt doen.

01. Pas de datum van de WordPress berichten aan

Je kunt de volgorde van je WordPress berichten veranderen door de publiceerdata van je berichten aan te passen. Wil je bijvoorbeeld een “ouder” bericht helemaal bovenaan hebben? Pas dan de publiceerdatum aan, zodat het bericht het meest recente bericht is. Je kunt de publiceerdatum van een bericht aanpassen aan de rechterkant bij het blokje Publiceren, zie screenshot hieronder ter verduidelijking.

02. Gebruik de plugin “Simple Custom Post Order”

Met de plugin Simple Custom Post Order kun je heel gemakkelijk en snel de blogberichten ‘slepen' in je dashboard. Je kunt een bericht heel gemakkelijk “oppakken” en op een andere plek neerzetten, waardoor de volgorde van je WordPress berichten automatisch wordt aangepast. Lees hier meer over het installeren van een WordPress plugin. Dit is, naar mijn mening, de beste en snelste manier om de volgorde van je WordPress berichten te veranderen.

Overige opties

Naast bovenstaande opties zijn er ook nog dingen in de techniek mogelijk. Dit is echter helaas niet mogelijk voor technische leken, vandaar dat ik dit hier niet ga vermelden.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
John Smulders
Door

John Smulders

op 5 March 2015

Het kan inderdaad van pas komen om de volgorde van de berichten aan te passen. Dankzij dit bericht kan ik dit nu heel eenvoudig. Ik heb gekozen voor optie2, om de plugin Custom Post Order te installeren. Was nog geen 20 seconden werk.

Philip
Door

Philip

op 16 March 2017

Hallo Sandra, Inderdaad een handige plugin. Werkt prima. Behalve op het dashboard wil ik ook de volgorde van de berichten op de pagina zelf aanpassen. Bestaat daar ook een mogelijkheid voor?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 16 March 2017

Philip, daar is deze plugin juist voor. Als het niet werkt bij jou, dan kan het zijn dat het in jouw theme niet werkt.

Philip
Door

Philip

op 16 March 2017

Dat vermoedde ik al. Bij 3 verschillende thema's is de volgorde van de berichten met de plugin in het dashboard te wijzigen, maar blijft deze op de pagina ongewijzigd. Opties?

Sandra
Door

Sandra

op 17 March 2017

Hey Philip, Dan ben ik bang dat je bij die website voor optie 1 zal moeten gaan... (publiceer datum aanpassen)

Philip
Door

Philip

op 17 March 2017

O.k. Nou, geen probleem. Bedankt!

Gerard
Door

Gerard

op 25 July 2017

Ik wil de laatste reacties van al mijn pagina’s waarop je kan reageren tonen. Is er iets van een code waarbij ik bv de laatste reacties van afgelopen week kan tonen onder elkaar?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 25 July 2017

Hey Gerard, Ik zou het zo snel niet weten, volgens mij niet.. Ben bang dat je het beste kunt werken met widgets (aangezien dat een standaard widget van WordPress is) en dit in een pagina plakken. Zie bijvoorbeeld de plugin Widgets on Pages waarmee je widgets op een pagina kunt plaatsen.

Cor Kevenaar
Door

Cor Kevenaar

op 27 July 2017

Hoi Sandra , ik was een vervend Joomla bouwer en ben nu toch aan het overstappen, ik loop echter tegen 1 vervelend dingetje aan wat in Joomla simpel was ik wil mijn berichten bv alfabetische volgorde mee geven het liefst automatisch heb je daar ene tip voor of moet ik deze plug-in gebruiken en het hand matig doen ??

Sandra Boon
M van Leeuwen
Door

M van Leeuwen

op 5 November 2017

Hi! Ik wil graag de producten in mijn webshop tonen van nieuw naar oud. Weet u misschien hoe ik dit kan doen?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 6 November 2017

Hey M van Leeuwen, Die volgorde kun je aanpassen bij WooCommerce > Instellingen > Producten > Weergave > Standaard productsorting. En dan kiezen voor "Meest recent". Succes!

Denise
Door

Denise

op 6 December 2017

Hallo Sandra, Ik vroeg me af of het mogelijk is om een pagina nu alvast aan te passen maar dat deze pas daadwerkelijk wordt aangepast op de datum die je instelt. Als ik dat nu doe dan past de pagina zich gewoon aan maar ik wil dit pas volgende maand aangepast hebben. Bedankt alvast!

Sandra
Door

Sandra

op 7 December 2017

Denise, zover ik weet is het niet mogelijk. Maar daar heb ik mij ook nooit in hoeven verdiepen :)

Reactie plaatsen