De Google Search local pack kaart is vanaf nu interactief
24 maart 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

De Google Search local pack kaart is vanaf nu interactief

Google Search heeft de kaartweergave in de local pack binnen de web-zoekresultaten veranderd van een statische kaart naar een interactieve kaart. Op de interactieve kaart kun je inzoomen, verplaatsen en klikken voor meer informatie. Voorheen kon je enkel klikken op de kaart, waarna je naar de Google Maps interface werd doorgestuurd.

Wat is er nieuw?

Wanneer je een zoekopdracht doet via Google Search en er komt een kaart tevoorschijn met lokale bedrijven die bij je zoekopdracht passen, kun je nu met je muis over deze kaart bewegen. Je kunt zo rechtstreeks via de kaart meer informatie over bedrijven zien, hun reviews checken, inzoomen en de kaart verslepen om meer bedrijven te zien.

De vernieuwde kaartweergave ziet er als volgt uit:

Google Search interactive map

Wat betekent dit voor local search?

Volgens Allie Margeson, die de verandering voor het eerst ontdekte, kunnen bedrijven die niet in de top 3 resultaten scoren nog altijd worden getoond op de kaart. Iemand die zoekt via Google kan nu met zijn pijl boven een bedrijf zweven om in één oogopslag de review-statistieken van dat bedrijf te bekijken.

Dankzij deze nieuwe update worden reviews nog veel belangrijker dan ze al waren. Klanten kunnen de reviews gemakkelijk met elkaar vergelijken en op basis daarvan besluiten of ze meer info willen zien over een bedrijf.

Waarom is dit belangrijk?

Het is nog te vroeg om harde conclusies te trekken over hoe groot de impact van de interactieve kaarten gaat zijn op local search en lokale bedrijven. De verandering is vooral een sein om in de toekomst nog meer aandacht te schenken aan je reviews op Google.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!