YouTube voegt functie van TikTok toe: reageren op comments met een video
09 september 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

YouTube voegt functie van TikTok toe: reageren op comments met een video

YouTube voegt een populaire functie van TikTok toe: het wordt mogelijk om op comments te antwoorden met een korte video. De nieuwe ‘comment stickers’-functie is momenteel als experiment beschikbaar voor makers die gebruik maken van iOS.

Wil je je bibliotheek aan YouTube Shorts content uitbreiden? Reageren op comments met een video kan een mooie manier zijn om een regelmatig publiceerschema aan te houden en tegelijkertijd je publiek betrokken te houden.

Hoewel comment stickers een functie van TikTok na-apen, is de functie op YouTube wat beperkter. In dit artikel zetten we op een rijtje wat je moet weten over de nieuwe toevoeging aan YouTube Shorts.

YouTube comment stickers - momenteel in beperkte testfase

Op dit moment zijn de comment stickers nog maar beperkt beschikbaar: je hebt er een iOS toestel voor nodig.

Als je al toegang hebt tot de functie, zie je een optie om een video op te nemen wanneer je reageert op comments op je normale en Shorts-video’s. De comment waarop je reageert wordt als sticker bovenop de videoreactie geplaatst. Dat is waar de naam ‘comment stickers’ vandaan komt.

De comment stickers-test die YouTube momenteel draait is nog erg beperkt. Zo linkt de sticker niet naar degene die de comment achterliet. De kanaalnaam, naam en links naar de daadwerkelijke comment zijn niet zichtbaar voor andere gebruikers.

Wanneer een kijker een video met comment sticker ziet in zijn Shorts feed, heeft diegene geen enkele content over wie de comment achterliet en over welke video het gaat. YouTube ‘hoopt’ deze functie in de toekomst toe te voegen, maar het klinkt niet alsof het een prioriteit is.

De TikTok versie van comment stickers linkt wel terug naar het originele commentaar. Dit is nuttig voor kijkers en kan tegelijkertijd meer views opleveren voor de creator. Mogelijk ziet YouTube de waarde van teruglinken naar originele comments in de toekomst nog in en wordt de functie alsnog beschikbaar. Het bedrijf geeft aan meer informatie te geven over comment stickers naarmate de functie verder wordt ontwikkeld.

Bron: SearchEngineJournal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!