Vanaf nu kun je je TikTok Stories delen naar Instagram & Facebook
07 september 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

Vanaf nu kun je je TikTok Stories delen naar Instagram & Facebook

Waar Facebook en Instagram druk bezig zijn met het klonen van TikTok binnen hun eigen app, rolt TikTok een functie uit waarmee je nog meer content van TikTok gaat terugzien in de sociale platformen van Meta. TikTok lanceert namelijk een nieuwe functie waarmee gebruikers hun TikTok Stories kunnen publiceren op concurrerende social media netwerken, waaronder Facebook en Instagram.

De toevoeging kan ervoor zorgen dat TikTok content zichtbaarder wordt op de platforms van Meta. Het was al bekend dat Meta het bereik beperkt van video’s die met een TikTok watermerk worden geüpload als Reels. In plaats daarvan wil Meta dat creators originele content uploaden als Reels.

Het reposten van TikTok Stories kan een nieuwe manier zijn voor TikTok creators om hun werk te delen met volgers op andere social media kanalen.

De functie introduceert een nieuwe interface om TikTok Stories te delen. Eerst kon je je TikTok Stories alleen delen met vrienden op TikTok door op hun profielfoto te tikken in de balk die je te zien kreeg nadat je drie puntjes op een Story aantikt. Via dezelfde interface kun je de video’s ook opslaan op je apparaat, ze verwijderen of de privacy-instellingen ervan wijzigen.

tiktok stories screenshot

Nu is er een rij aan toegevoegd waar je via een snelmenu je Story kunt delen naar Reddit, Facebook, Instagram en Instagram Stories. Het is niet mogelijk om je TikTok Story te delen als Instagram Reel of Facebook Reel.

TikTok Stories kunnen bestaan uit statische afbeeldingen of video’s, net als stories op andere social media platformen. De functie is dus geen achterdeur om alsnog TikTok content te delen als Reels.

Over het algemeen zijn TikTok Stories persoonlijke posts of Q&A’s tussen een maker en fans. Oftewel: hetzelfde soort content als je ziet op Instagram Stories. Dankzij de nieuwe functie kunnen creators die hoofdzakelijk TikTok gebruiken voortaan ook volgers gebruiken die liever andere social media kanalen gebruiken, zonder dat ze daar extra moeite voor hoeven te doen.

De functie wordt geleidelijk uitgerold. TikTok heeft nog niet bevestigd wanneer de functie wereldwijd beschikbaar is voor alle gebruikers.

Bron: TechCrunch

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!