TikTok laat binnenkort zien wie je posts heeft bekeken
06 juli 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

TikTok laat binnenkort zien wie je posts heeft bekeken

TikTok is bezig om kijkersgeschiedenis toe te voegen aan posts, blijkt uit een test die werd opgemerkt door een oplettende gebruiker. Binnenkort kun je zien wie je TikTok video’s heeft bekeken. Op basis daarvan kun je op een nieuwe manier achterhalen wie je meest betrokken volgers zijn.

De wisselwerking hier is dat je volgers het ook kunnen zien als jij hun posts hebt bekeken. Als je je daar niet comfortabel bij voelt, kun je deze optie altijd uitschakelen. Wanneer je het uitschakelt, kun ook jij niet meer zien wie je content heeft bekeken. Hiermee werkt de functie anders dan Instagram en Facebook stories, waar hij voor iedereen is ingeschakeld.

Hoe werkt TikTok Post View History?

De post view history van TikTok is beperkt tot alleen volgers, zo blijkt uit onderstaand screenshot gedeeld door social media expert Matt Navarra.

Het screenshot laat zien dat mensen die je volgt kunnen zien dat jij hun posts hebt bekeken en dat jij andersom ook kunt zien dat volgers jouw post hebben bekeken. In theorie zou je iemand dus kunnen ontvolgen als je de content van diegene stiekem wilt bekijken.

Je kunt kijkersgeschiedenis op TikTok slechts korte tijd bekijken. Nadat je een video publiceert, kun je slechts zeven dagen lang zien wie de video heeft bekeken.

TikTok bevestigt de functie te testen

In een rapport van TechCrunch bevestigt een woordvoerder van TikTok dat de functie echt is en dat een selecte groep gebruikers hem op dit moment al heeft. Het is nog onduidelijk wanneer de kijkersgeschiedenis wordt uitgerold naar alle TikTok gebruikers.

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!