TikTok breidt maximale videolengte uit naar 10 minuten
30 maart 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

TikTok breidt maximale videolengte uit naar 10 minuten

TikTok maakt het mogelijk om video’s te uploaden van maximaal 10 minuten lang. Het platform voerde de afgelopen maanden al tests uit voor deze verandering. Voorheen konden TikTok video’s maximaal 3 minuten lang zijn, na een verandering in juli 2021. Daarvoor was het limiet voor video’s 60 seconden. En ook dat was al een uitbreiding op de oorspronkelijke maximale lengte van 15 seconden.

“We denken altijd na over nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan onze community en de TikTok ervaring te verrijken. Vorig jaar introduceerden we langere video’s, waarmee we onze community meer tijd gaven om te creëren en vermaakt te worden op TikTok”, zegt een woordvoerder van TikTok in een statement. “Vandaag beginnen we met het uitrollen van de mogelijkheid om video’s om video’s tot 10 minuten te uploaden, waarvan we hopen dat ze nog meer creatieve mogelijkheden meebrengen voor creators over de hele wereld.”

De uitgebreide videolengte geeft creators meer tijd en flexibiliteit bij het filmen van onder andere kookdemo’s, beauty tutorials, educatieve content, grappige sketches. Voorheen werkten creators om de maximale videolengte heen video series te maken en kijkers aan te sporen alle video’s te kijken. Hoewel dit soms werkt, kan het voor kijkers frustrerend zijn om door het feed van een creator te scrollen en de juiste video te zoeken. 

Concurreren met YouTube om advertentie-inkomsten

Nu het mogelijk is om langere video’s te uploaden naar TikTok is het platform een nog grotere concurrent voor YouTube dan het al was. Hoewel YouTube in 2021 meer dan 28,8 miljard dollar aan advertentie-inkomsten binnen sleepte, voelt het platform zich blijkbaar genoeg bedreigd door TikTok om zijn eigen short-form video optie toe te voegen: YouTube Shorts. 

Het hosten van korte video’s is niet het enige voordeel dat TikTok heeft ten opzichte van een concurrent als YouTube. Het platform staat naast de korte video’s vooral bekend om een combinatie van functies als: een bibliotheek met special effects, AR tools en een muziekcatalogus. Andere populaire functies zijn stitches en duets, waarmee gebruikers de content van andere gebruikers kunnen gebruiken om iets nieuws te creëren. 

YouTube is niet de enige social media app die zich bedreigd voelt door TikTok. Ook Instagram lanceerde zijn eigen TikTok kloon: Instagram Reels. Sinds Instagram Reels in 2020 werden gelanceerd, rolde Instagram al meerdere Reels-functies uit die sterk lijken op functies van TikTok, zoals een duet-achtige Remix functie. Reels zijn sinds kort ook beschikbaar op Facebook. Daarnaast kwamen ook Snapchat en Pinterest met videofuncties die afgekeken zijn bij TikTok. 

Waar TikTok achter de advertentie-inkomsten van YouTube aan zit, focust YouTube zich vooral op het advertentiegeld dat nu nog wordt uitgegeven aan tv-advertenties. Zo kondigde YouTube recent aan dat het een jaarlijkse Brandcast adverteerders-show gaat uitzenden tijdens de week van de TV Upfronts in mei in plaats van de digitale NewFronts. (Toch blijft YouTube ook een sponsor van de laatste.)

De mogelijkheid om langere video’s te uploaden naar TikTok rolt de komende weken uit naar gebruikers over de hele wereld. Zodra je de update krijgt, ontvang je daar een notificatie over. Om de update te ontvangen, is het belangrijk dat je de nieuwste versie van de TikTok-app gebruikt. 

Bron: TechCrunch

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!