arrow_drop_up arrow_drop_down
21 juli 2015 

Linken naar je Mailchimp inschrijfformulier

Het plaatsen van een Mailchimp inschrijfformulier op je website is een goede manier om nieuwe inschrijvers te verkrijgen. Maar naast het plaatsen van complete formulieren is het soms handiger als je een linkje hebt naar zo'n Mailchimp inschrijfformulier. Bijvoorbeeld wanneer je de nieuwsbrief wilt promoten op social media, of wanneer je al (enkele) formulieren op je website hebt staan. Hieronder leg ik uit hoe je kunt linken naar een Mailchimp inschrijfformulier.

Log in bij Mailchimp en ga naar “Lists”.

Klik vervolgens op de naam van de lijst waarvan je wilt dat men zich kan inschrijven. Daarna klik je op “Signup forms“.

Klik op de bovenste optie, “Form Builder“. Je ziet vervolgens allerlei opties voor een inschrijfformulier. Boven het “design” zie je staan “Signup form URL“. Dat is de URL/link die je kunt gebruiken.

Gebruik de link naar het Mailchimp inschrijfformulier

Het linkje kun je plaatsen op bijv. je website, onderaan je e-mails en/of op social media zoals Facebook. Zo hoeven mensen niet eerst naar je website te gaan om vervolgens het inschrijfformulier te zoeken.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Dirk
Door

Dirk

op 10 August 2017

Hey Sandra, leuke website en handige tips!

sander
Door

sander

op 7 October 2017

ik heb een inschrijfformulier gemaakt, maar waar zie ik de gegevens van de mensen die zich hebben aangemeld? gr. SAnder

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 9 October 2017

Hey Sander, Dit zou je terug moeten kunnen vinden in de lijst waarvan het formulier is gekoppeld. Mits er al inschrijvingen zijn dan he :)

Claudia
Door

Claudia

op 23 November 2017

Beste Sandra, Ik ben al meer dan een maand aan het knoeien om een gratis weggever op mijn website te krijgen. Helaas is het me nog steeds niet gelukt. Zou je niet met een lijst kunnen werken van bij het aller begin. Nu vind ik stukjes maar weet totaal niet hoe ik alles stap voor stap moet aanmaken. Mijn weggever is een Word-document met 10 gratis tips die ik heb gedownload in PDF-formaat in mijn bibliotheek. Maar hoe kan ik dit bestand op mijn website krijgen?

Sandra Boon
Caro
Door

Caro

op 14 March 2018

Ik zie de optie "general forms" niet? Is dit artikel verouderd of kijk ik verkeerd?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 14 March 2018

Je hebt gelijk, dat heet inmiddels "Form builder" in plaats van "General Forms".

Mariska Mollenkopf
Door

Mariska Mollenkopf

op 14 May 2019

Beste Sandra, ik ben nieuw in het Mailchimp programma. Ik ben al een tijdje aan sukkelen om een inschrijfformulier te maken en deze als knop onderaan mijn nieuwsbrief te zetten. Er komt een url te staan maar deze is niet bruikbaar. Ik weet niet wat ik fout doe. Ik wil graag dat mijn abonnees direct in mailchimp komen, zodat mijn lijst groeit. Dit moet toch mogelijk zijn. Een hartelijke groet, Mariska

Melanie
Door

Melanie

op 6 November 2019

Ik probeer mijn formulier in websitemaker (van mijn domein) dit te sturen naar mailchimp. Helaas stuurt hij helaas geen email adressen door naar mailchimp ondanks dat wel als optie aangegeven staat

Reactie plaatsen