Google test nieuwe layouts voor featured snippets
13 juli 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

Google test nieuwe layouts voor featured snippets

Google is nieuwe formaten, layouts en interfaces aan het testen voor zijn featured snippet blok in de zoekresultaten. Over het algemeen laat Google een enkele bron zien in zo’n snippet, maar sinds 2018 laat Google ook voor sommige zoekopdrachten wat veelzijdigere featured snippets zien.

Veel featured snippets

Google test de optie om veel featured snippets te laten zien: tot wel vier verschillende snippets. Deze test werd door William Alvarez en Brodie Clark gespot op Twitter.

featured snippet screenshot

Kaart-stijl featured snippets

featured snippet screenshot

Blok- en lijstweergave featured snippets

Waarom is dit belangrijk?

Over het algemeen laat Google een enkele site of bron zien als featured snippet. Als Google twee of meer bronnen in de featured snippet positie - positie zero - laat zien, kan dat de waarde van deze positie voor website-eigenaren en marketeers veranderen.

Het is de moeite waard om deze tests in de gaten te houden, aangezien de featured snippet-posities felbegeerd zijn onder website eigenaren en SEO-specialisten. Wanneer het ontwerp verandert en meer dan één featured snippet wordt getoond, kan dat veel impact hebben op je click-through-rate op die positie. En dat heeft op zijn beurt weer invloed op je totale websiteverkeer en conversies afkomstig uit Google Search.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!