Google test grote veranderingen in featured snippets
25 mei 2022 
in Nieuws
3 min. leestijd

Google test grote veranderingen in featured snippets

Google is een aantal significante veranderingen voor featured snippets aan het testen. Beide veranderingen geven zoekers in één opslag de inhoud van meerdere bronnen te zien.

De typische featured snippets zoals we ze kennen laten tekst en een link van één website zien. In onderstaand voorbeeld is te zien hoe Google korte fragmenten van twee of drie verschillende websites toont en voor elke bron een link toevoegt.

Featured Snippets

(Gedeeld via Twitter door @vladrpt)

In sommige gevallen laat Google ook méér dan twee of drie fragmenten zien, zoals in onderstaand voorbeeld:

Featured Snippets

(Gedeeld via Twitter door @glenngabe)

Naast bovenstaande tests, voert Google ook tests uit met een variatie waarbij twee of drie websites worden toegevoegd onder de typische featured snippet. De extra sites worden genoemd onder de titel ‘andere sites zeggen’. Dit ziet er als volgt uit in de zoekresultaten:

Featured Snippets

(Gedeeld via Twitter door @SarahBlocksidge)

Wat betekent dit voor ondernemers?

Als je de trotse bezitter bent van featured snippets voor belangrijke zoekwoorden, kan deze nieuwe weergave ervoor zorgen dat deze snippets je minder publiek opleveren. Waar je voorheen het alleenrecht had binnen een featured snippet, moet je het podium in de toekomst mogelijk delen met meerdere concurrerende websites.

Aan de andere kant… als je op dit moment (voor bepaalde zoekopdrachten) nog geen featured snippet hebt bemachtigd, kunnen de veranderingen juist méér verkeer naar je website sturen. Nu niet één maar maximaal 5 sites uitgelicht worden als snippet, is de kans groter dat ook jouw website uitgelicht wordt.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!