arrow_drop_up arrow_drop_down
12 mei 2012 

Facebook - Persoonlijk profiel omzetten naar een bedrijfspagina

Zoals ik in het andere artikel Facebook profielpagina en Facebook bedrijfspagina al vertelde zijn er behoorlijk wat bedrijven die op Facebook een persoonlijk profiel gebruiken in plaats van een officiële bedrijfspagina. In dat artikel heb ik ook uitgelegd wat de verschillen zijn. Volgens de regels van Facebook hoort een bedrijf een bedrijfspagina te hebben. Nou heb jij misschien al een tijdje een persoonlijke pagina gebruikt voor je bedrijf en heb je inmiddels al aardig wat “vrienden” verzameld. Het zou zonde zijn als je nu helemaal opnieuw zou moeten beginnen, toch?! Gelukkig kun je een persoonlijk profiel omzetten naar een bedrijfspagina!

Ik heb een persoonlijk Facebook profiel voor mijn bedrijf..

Niet getreurd! Facebook bied de mogelijkheid om eenmalig je profiel om te zetten naar een ander profiel. Let op: dit kan niet meer ongedaan worden gemaakt! Hieronder leg ik uit hoe je een persoonlijk profiel omzet naar een bedrijfspagina (zonder je “vrienden”  te verliezen). Het profielfoto en de vrienden zullen automatisch worden omgezet, maar overige content zal verdwijnen!

1. Log in met het desbetreffende account.

Log in met het account en ga vervolgens naar https://www.facebook.com/pages/create/migrate/.
Dubbelcheck of je wel het juiste profiel hebt! Klik op de knop “Aan de slag”. Kies uit één van de zes bedrijfspagina categorieën;

  • Lokaal bedrijf of lokale plaats.
  • Bedrijf, organisatie of instelling.
  • Merk of product.
  • Artiest, band of bekende persoon.
  • Amusement.
  • Goed doel of community.

2. Kies een naam.

En dat was het al. Let op: Je profielfoto, omslagfoto en je “vrienden” worden automatisch omgezet, maar je content niet! Hier kon je eerder wel voor kiezen, maar volgens mij kan dat nu niet meer. Ik kan het helaas niet meer testen, want dan ben ik mijn persoonlijke profiel kwijt 🙂 Houd er dan wel rekening mee dat álles wat je eerder hebt geplaatst, nu openbaar komt te staan (een bedrijfspagina is immers altijd openbaar).

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Bram
Door

Bram

op 20 July 2013

Waar worden je vrienden naar 'omgezet'? Naar likers of followers?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 20 July 2013

Hey Bram, Vrienden worden dan omgezet naar likers.

Ton
Door

Ton

op 17 January 2016

vraagje; moet ik alle vrienden handmatig aanklikken of kan dat ook automatisch bij het omzetten??

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 18 January 2016

Hallo Ton, Dat gebeurd allemaal automatisch, je hoeft ze dus niet handmatig aan te klikken.

Sander Bosch
Door

Sander Bosch

op 30 March 2016

Dag Sandra, "...content niet! Deze zul je dus even van te voren moeten kopiëren naar je computer." Is er een mogelijkheid om deze dan ook weer terug te zien op je "nieuwe" bedrijfs/bandpagina?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 31 March 2016

Hallo Sander, Volgens mij alleen als je het opnieuw plaatst. Je kunt eventueel de data van de berichten wijzigen naar data in het verleden.

Natasja Morales
Door

Natasja Morales

op 21 May 2016

klopt het dat de link niet meer in de lucht is? Hoe moet het nu? grt Natasja

Jordi
Door

Jordi

op 7 June 2016

Hoi Sandra, Helder verhaal, bedankt voor de tips! Echter zit ik met een probleempje: Ik kan niet meer inloggen op Facebook met het bedrijfsaccount. Facebook vraagt nu om mijn 'authentic name' in te vullen. Het probleem is dat het persoonlijke account het bedrijfsaccount is en om het om te zetten moet ik eerst inloggen. Het is op te lossen door de authentieke naam in te vullen maar diegene die dat zou moeten worden wil uit principe niet op Facebook.. Weet jij iets om dit te omzeilen? Thanks!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 10 June 2016

Hey Jordi, Ik denk dat je het beste even contact kunt opnemen met Facebook zelf. Zij kunnen je vast verder helpen.

Martijn
Door

Martijn

op 17 January 2017

Ik heb alle stappen voldaan en de pagina is gemaakt. Ook mijn 5000 volgers zijn omgezet in Likes. Echter, normaal gesproken kreeg ik een paar 100 Likes per foto en op de bedrijfspage nog maar een stuk of 20. Weet jij hoe dit kan? En ik heb het dus omgezet, maar mijn profiel is nog wel in werking. Blijft dit of wordt deze vanzelf verwijderd?

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 18 January 2017

Hey Martijn, Ik gok dat het te maken heeft met het algoritme waarmee wordt bepaald welke berichten op men's tijdlijn worden weergegeven. Meer info over het algoritme: http://www.dutchcowboys.nl/socialmedia/facebook-past-algoritmes-wederom-aan-wat-betekent-dit-voor-merken https://www.frankwatching.com/archive/2016/10/10/facebook-het-algoritme-als-poortwachter-voor-jouw-engagement-onderzoek/ Mijn ervaring is dat het persoonlijke profiel automatisch gelijk verwijderd word.. Wellicht is dat recent verandert.

Hans
Door

Hans

op 26 April 2017

Hoi Sandra Ik heb nu een persoonlijk profiel met 2 pagina s waar ik 2 producten(webshops)promoot...met mijn persoonlijk profiel kan ik makkelijker vrienden maken. Ik wil nu van mijn persoonlijk profiel business pagina maken....mijn vraag is wat er dan gebeurt met de 2 pagina s die ik al heb...blijven deze bestaan ?? Als deze vervallen heb je daar misschien een oplossing voor ???

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 26 April 2017

Hey Hans, Ik zou het helaas niet weten, ik heb dat nog nooit geprobeerd :)

Miriam
Door

Miriam

op 19 May 2018

Hoi Sandra, Bedankt voor dit heldere verhaal (en het antwoorden van andermans vragen erop!). Wij zijn een reizende familie en staan op punt om ons reisprofiel om te zetten naar pagina. 3 vragen: 1) Is er een truc denkbaar om de content van ons profiel - oude blogposts inclusief alle likes en reacties - mee te nemen naar de pagina? 2) Kunnen we in nieuwe foto-berichten onze beide nog andere persoonlijke profielen taggen zodat we een beetje in beeld blijven bij onze vrienden (algoritme-verhaal)? 3) Kunnen we, na omzetten naar pagina, op een later tijdstip onze paginanaam aanpassen? Alvast hartelijk dank voor je reactie! Miriam - Red Boots Journey

Suzy
Door

Suzy

op 26 May 2019

Hoi Sandra, ik heb momenteel een bedrijfspagina "Merk, product of organisatie" . Maar ik zou deze willen omzetten naar "lokaal bedrijf" Kan dit? En waar? Alvast bedankt!

Anita van der Geest-Buenen
Door

Anita van der Geest-Buenen

op 7 August 2019

Hoi Sandra Als ik mijn privé account omzet naar zakelijk account is dan mijn privé account weg? Ik ben beheerder van diversen pagina's. Is het slim dat ik eerst een nieuw privé account aanmaak voordat ik mijn privé account omzet naar zakelijk? Alvast bedankt voor de info gr anita

Anita van der Geest-Buenen
Door

Anita van der Geest-Buenen

op 2 October 2019

Hoi Suzy Ik heb nu een paar keer geprobeerd maar de privépagina wordt niet omgezet naar zakelijk pagina. Ik heb geprobeerd door de site om te zetten naar engelstalig maar dit werkte niet. Telkens krijg ik dit te zien Je kunt geen pagina maken op basis van je profiel. Heb jij nog tips? gr anita

monica
Door

monica

op 11 November 2019

Hoi, Ik probeer mijn persoonlijke facebook account op te zette, maar hij blijft "hangen" op de controle pagina, hoe nu verder?

Shelley
Door

Shelley

op 13 November 2019

Is het normaal dat het best lang duurt voordat de pagina wordt gemaakt?

MO
Door

MO

op 10 January 2020

Dus alle foto's die als bericht geplaatst zijn, zijn dan ook verdwenen?

Reactie plaatsen