Vacature: SEO Specialist (Utrecht, Fulltime) 

Ga jij ervoor zorgen dat we nog meer gratis bezoekers uit Google halen?

Wanneer Google een nieuwe update doet aan het algoritme, ben jij als eerste op de hoogte. Termen als Dwelltime, Pagerank, Rankbrain en Google Panda kun je dromen en je weet wat voor impact dit heeft. Google Search Console en tools als SemRush, AHRefs en Screaming Frog hebben geen geheimen voor jou. Jij ademt SEO2, weet precies wat er nodig is om een website hoger te laten scoren in Google en staat graag met de poten in de klei. Je bent een ster in On page SEO, maar weet ook wat er nodig is om off page SEO van de grond te krijgen. 

Je bent een SEO specialist in hart en nieren. En dat is precies wat we bij de IMU zoeken. Iemand die de verantwoordelijkheid gaat dragen voor de SEO van imu.nl en onze softwarewebsites, zodat we nog veel meer gratis bezoekers kunnen helpen met onze materie!

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Vanuit de IMU faciliteren we ondernemers en bedrijven om een impact te maken in de wereld met hun diensten en producten. Wij doen dit door mensen te helpen met hun online marketingstrategie via onze softwaretools: Phoenix, Huddle en Plug&Pay. Onze boeken zijn tienduizenden keren gekocht, honderdduizenden keren gedownload en op dit moment maken meer dan 6.500 mensen gebruik van onze softwaretools. 

Ons team bestaat uit 34(+) FTE tussen de 20 en 35 jaar. Het kantoor bevindt zich op de Newtonlaan in Utrecht.

Ondanks dat we een klein team hebben, zijn we de bekendste online marketing partij van Nederland en België. Ons team bestaat uit echte A-players die een kei zijn in hun vak. We staan bekend om onze next level klantsupport, belachelijk goede (en sociale) programmeurs en marketingideeën waar je mond van openvalt (laten we het AFAS Circustheater even afhuren voor 1.800 mensen!)

Winnen in Google!

Bij IMU is alles begonnen met SEO. Onze software faciliteert mensen om hoger te scoren in Google, we geven er seminars en cursussen over en ons gratis e-book Winnen in Google is het meest gedownload van allemaal (85.000+ downloads).

Maar bij de loodgieter lekt het altijd. Bij het starten van IMU.nl hadden we een killer SEO strategie, maar door het runnen en groeien van het bedrijf heeft dit de afgelopen jaren te weinig focus gehad, terwijl Google één van onze belangrijkste bronnen van nieuwe bezoekers is!

We zoeken een SEO specialist die de verantwoordelijkheid gaat nemen over onze SEO strategie. Een echte speeltuin: We trekken meer dan 35.000 bezoekers p/m uit Google, maar dat kunnen er met jouw input honderdduizenden p/m worden.

Google analytics handleiding voor beginners

Ben jij onze nieuwe SEO held?

Jouw hart gaat sneller kloppen van eigenlijk alles wat te maken heeft met zoekmachine optimalisatie. Je gaat je bezig houden met onze SEO strategie en de content die geschreven moet worden. Je zorgt voor alle basisoptimalisaties en bepaalt vooraf de titels en tussenkoppen van belangrijke pagina's. Daarnaast blijf je op de hoogte van alle ontwikkelingen in SEO land en zorg je ervoor dat een aantal technische SEO tweaks hoger op de roadmap van onze software komen. Want daardoor scoren niet alleen wij, maar ook onze duizenden klanten ineens hoger in Google.

Je maakt gebruik van je eigen favoriete SEO tools om grondige analyses en optimalisatieslagen te maken. Je gaat zorgen dat imu.nl beter gaat scoren in Google en uiteindelijk alle concurrentie in Nederland voorbij zal razen!

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Goed, nu dan nog even het "officiële" lijstje waar jij jezelf in zal herkennen:


 • Ervaring met SEO Het leukste spelletje op het internet: Hoe krijg je meer gratis bezoekers uit Google?
 • HBO/WO werk & denkniveau Een opleiding in marketing/communicatie is handig, maar praktijkervaring is nog veel belangrijker :-)
 • On page SEO Je weet precies wat er nodig is om een website beter te laten scoren via content op de website zelf
 • Gestructureerd Je kunt van nature de juiste prioriteiten stellen en kunt onze SEO structuur dromen
 • Enthousiast en leergierig Je bent positief ingesteld en gaat geen uitdagingen uit de weg. Het liefst heb je die elke dag!
 • Verantwoordelijkheidsgevoel Je kijkt altijd wat jij aan een situatie kan doen in plaats van de schuld bij iemand anders te zoeken.
 • A-Player Je bent een slimme, harde werker en laat je niet uit het veld slaan.
 • Fulltime beschikbaar Zodat je deze functie maximaal kunt vervullen
 • Woonachtig in/omgeving Utrecht Niets zo fijn als op de fiets naar kantoor te kunnen, maar als je het niet erg vind om te dealen met de NS is dat ook oké ;-)

Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Vergoeding Je krijgt een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring
 • Groeipotentie Je salaris groeit mee met je verantwoordelijkheid. Er is geen salarisplafond (nee, ook niet van glas😉)
 • Voeding Er staat een gevulde koelkast voor je klaar met de mogelijkheid om (gezond) te koken
 • Autonomie Je bent zelfstandig en bent vrij om jouw 'stukje van de business' naar een volgend niveau te tillen
 • Legendarische trips Minstens 1x per jaar gaan we met z'n allen op reis. Teambuilding to the max!
 • Zomer en winterfeesten met +1 Want als je een partner hebt willen we die ook graag leren kennen.
 • Vrijheid Geen vast aantal vakantiedagen. Op basis van je verantwoordelijkheid maak je zelf je planning (i.o.m. je collega's).
 • Ontwikkeling Groei staat centraal bij de IMU. Wil je je ergens in ontwikkelen? Dan helpen en ondersteunen we je daarbij.
 • Vriendschap Alleen maar leuke mensen bij de IMU. Je vriendengroep is er niets bij! 
Op kantoor komen bij deze mensen is elke dag een feestje! 🎉
Maartje - Online Marketing Held

Je gaat intensief samenwerken met:

null

Martijn

Eigenaar

null

Tonny

Eigenaar

Boris

Boris

Chef Zichtbaarheid

Joost Grol

Joost

Chef Ads & Stats

Word jij onze nieuwe collega?

Check onze mini-docu:

Na het kijken van deze korte video weet je precies wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Daarna kun je 2 dingen van ons denken: "Ze zijn gestoord." Of: "Hier wil ik bij horen."

arrow_drop_up arrow_drop_down