Vacature: Online Marketeer (Utrecht, Fulltime) 

Blaas ondernemend Nederland omver met landingspagina's, funnels en de slimste onlinemarketingprocessen!

Online Marketing is niet je vak, het is je passie. Wanneer jij een website bekijkt dan zie je direct een aantal verbeterpunten. Als er een nieuw product wordt bedacht heb jij de landingspagina in je hoofd al gemaakt. Er is geen softwaretool die geheimen voor je heeft, en als er een nieuwe tool is ben jij daar als de kippen bij! Je kunt strakke pagina's maken, funnels bouwen en zorgen dat alles aan elkaar gekoppeld is. Je bent verantwoordelijk voor het hele onlinemarketingproces, en daar ben je dol op. Nee. Daar hou je van!

Ben jij dol op computeren en adem je online marketing? Komt jouw kennis niet uit de boeken, maar uit de praktijk? Wil jij een groot verschil maken met jouw online marketing skills? Dan zou je wel eens een match kunnen zijn met de IMU!

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Vanuit de IMU faciliteren we ondernemers en bedrijven om een impact te maken in de wereld met hun diensten en producten. Wij doen dit door mensen te helpen met hun online marketingstrategie via onze softwaretools: Phoenix, Huddle en Plug&Pay. Onze boeken zijn tienduizenden keren gekocht, honderdduizenden keren gedownload en op dit moment maken meer dan 6.500 mensen gebruik van onze softwaretools. 

Ons team bestaat uit 34(+) FTE tussen de 20 en 35 jaar. Het kantoor bevindt zich op de Newtonlaan in Utrecht.

Ondanks dat we een klein team hebben, zijn we de bekendste online marketing partij van Nederland en België. Ons team bestaat uit echte A-players die een kei zijn in hun vak. We staan bekend om onze next level klantsupport, belachelijk goede (en sociale) programmeurs en marketingideeën waar je mond van openvalt (laten we het AFAS Circustheater even afhuren voor 1.800 mensen!)

Is dit jouw droomfunctie?

Jouw hart gaat sneller kloppen van eigenlijk alles wat te maken heeft met online marketing. Online marketing is de basis van alles wat wij doen. Als online marketeer bij de IMU houd je je bezig met het maken van mooie en effectieve landingspagina's, het bouwen van funnels en het werken met verschillende softwaretools. Je hebt oog voor design houdt ervan om effectieve teksten te schrijven.

Je wordt blij van termen zoals conversie, funnels, upsells, marketing automation, copywriting en online marketing in het algemeen. Daarnaast werk je mee aan onze ludieke marketingacties (zoals het 'gratis' weggeven van een fysiek boek, het vullen van het circustheater, of het verkopen van tienduizenden cursussen voor een tientje).

Online marketing Brainstorm bij laptop

Je gaat aan de slag in het IMU marketingteam. Voor de actie van volgende week moet een salespage, afrekenpagina en een cursus online worden gezet. Jij weet precies hoe je een goede salespage kunt maken. Je bedenkt en maakt hem zelfstandig. Indien nodig kijkt er een tekstschrijver met je mee, maar eigenlijk ben je overtuigd van de teksten die je zelf hebt geschreven. Vervolgens bouw je de afrekenpagina en koppel je deze aan de digitale leeromgeving. Oh en hadden jullie al gedacht aan de follow-up voor mensen die wel de pagina hadden bezocht, maar geen actie hadden ondernomen? Daar bouw je meteen een extra funnel voor.

Je werkt met onze eigen softwaretools Phoenix, Plug&Pay en Huddle, maar ook met tools als ActiveCampaign, Zapier, Hotjar of andere tools die we volgens jou zouden moeten gebruiken. Ken je een tool nu nog niet (goed) dan kunnen we je uiteraard daarbij helpen zodat je binnen no-time zelfstandig je weg kan vinden

Je bent vindingrijk en kunt buiten de lijntjes denken, waardoor we nog veel meer resultaat behalen. Je hebt nog een goed idee voor de mail om de actie van volgende week aan te kondigen. Die schrijf je eigenlijk het liefste zelf. Kom maar op met al die nieuwe klanten! Oeps, is het al 20:30 uur? Tijd om wat te eten. Morgen maar even iets eerder naar huis ;-)

Ben jij uit het juiste hout gesneden?

Goed, nu dan nog even het "officiële" lijstje waar jij jezelf in zal herkennen:


 • Ervaring met online marketing Het leukste spelletje op het internet: Hoe krijg je meer leads en klanten uit je website en funnels?
 • HBO/WO werk & denkniveau Een opleiding in marketing/communicatie is handig, maar praktijkervaring is nog veel belangrijker :-)
 • Affiniteit met softwaretools Denk aan systemen als Wordpress, Joomla, Clickfunnels, Dreamweaver, Analytics, Zapier, Active Campaign, etc.
 • Copywriting Teksten schrijven voor een landingspagina of een effectieve e-mail is voor jou een koud kunstje
 • Handig met design Je hebt gevoel voor design, kunt mooie pagina's maken en kunt zelf goede afbeeldingen creëren.
 • Gestructureerd Je kunt van nature de juiste prioriteiten stellen
 • Enthousiast en leergierig Je bent positief ingesteld en gaat geen uitdagingen uit de weg. Het liefst heb je die elke dag!
 • Verantwoordelijkheidsgevoel Je kijkt altijd wat jij aan een situatie kan doen in plaats van de schuld bij iemand anders te zoeken.
 • A-Player Je bent een slimme, harde werker en laat je niet uit het veld slaan.
 • Fulltime beschikbaar Zodat je deze functie maximaal kunt vervullen
 • Woonachtig in/omgeving Utrecht Niets zo fijn als op de fiets naar kantoor te kunnen, maar als je het niet erg vind om te dealen met de NS is dat ook oké ;-)

Dit is wat je van ons kunt verwachten:

 • Vergoeding Je krijgt een marktconform salaris op basis van jouw kennis en ervaring
 • Groeipotentie Je salaris groeit mee met je verantwoordelijkheid. Er is geen salarisplafond (nee, ook niet van glas😉)
 • Voeding Er staat een gevulde koelkast voor je klaar met de mogelijkheid om (gezond) te koken
 • Autonomie Je bent zelfstandig en bent vrij om jouw 'stukje van de business' naar een volgend niveau te tillen
 • Legendarische trips Minstens 1x per jaar gaan we met z'n allen op reis. Teambuilding to the max!
 • Zomer en winterfeesten met +1 Want als je een partner hebt willen we die ook graag leren kennen.
 • Vrijheid Geen vast aantal vakantiedagen. Op basis van je verantwoordelijkheid maak je zelf je planning (i.o.m. je collega's).
 • Ontwikkeling Groei staat centraal bij de IMU. Wil je je ergens in ontwikkelen? Dan helpen en ondersteunen we je daarbij.
 • Vriendschap Alleen maar leuke mensen bij de IMU. Je vriendengroep is er niets bij! 
Op kantoor komen bij deze mensen is elke dag een feestje! 🎉
Maartje - Online Marketing Held

Je gaat intensief samenwerken met:

null

Martijn

Eigenaar

null

Tonny

Eigenaar


Mathilde

Online Marketeer


Joost

Chef Ads & Stats

Check onze mini-docu:

Na het kijken van deze korte video weet je precies wie we zijn, wat we doen en waarom we doen wat we doen. Daarna kun je 2 dingen van ons denken: "Ze zijn gestoord." Of: "Hier wil ik bij horen."