facebook bedrijfspagina aanmaken

Facebook profielpagina en Facebook bedrijfspagina

04 februari 2022

Facebook maakt duidelijk onderscheid tussen persoonlijke pagina’s en bedrijfspagina’s. Het valt mij op dat, ondanks dat het tegen de regels van Facebook in is, veel bedrijven en verenigingen een persoonlijk profiel gebruiken in plaats van een officiële bedrijfspagina. Dit is ten eerste tegen de regels en ten tweede biedt de bedrijfspagina meer mogelijkheden voor bedrijven. Hieronder vind je een overzicht van de grootste verschillen.

Gebruik jij een Facebook profielpagina voor jouw bedrijf? Pas het dan snel aan! Let op: Facebook verwijderd persoonlijke profielen die door bedrijven worden gebruikt. Dan ben je dus alles kwijt wat je hebt opgebouwd.

1. Een persoonlijk profiel heeft vrienden – een bedrijfspagina heeft likes.

Bij een persoonlijk profiel moet men eerst een vriendschapsverzoek sturen en deze moet eerst geaccepteerd worden. Dit is meer werk + een drempel voor de bezoeker die graag op de hoogte wilt blijven van jouw bedrijf. Bij een bedrijfspagina klikt men simpelweg op “Vind ik leuk” en vervolgens wordt diegene op de hoogte gehouden.

2. Bedrijfspagina beheren via persoonlijk account.

Voor het beheren van een Facebook bedrijfspagina heb je geen aparte inloggegevens nodig, maar kun je “toevoegen” aan je eigen profiel. Je hoeft dan dus alleen in te loggen op je eigen profiel en dan kun je via je eigen profiel naar de bedrijfspagina gaan. Meerdere mensen kunnen op deze manier de bedrijfspagina beheren. In het voorbeeldje hieronder zie je hoe ik toegang heb tot meerdere bedrijfspagina’s terwijl ik op mijn persoonlijke profiel ben ingelogd.

3. Mensen kunnen niet bij je bedrijf  inchecken.

Als men een Facebook statusupdate wilt plaatsen, kan men aangeven waar het heeft plaatsgevonden. Hier kun je alleen bedrijfspagina’s, events en plaatsen invullen en geen persoonlijke pagina’s. Persoonlijke profielen kunnen alleen in een statusupdate zelf worden getagd.

4. Mensen kunnen reviews plaatsen

Bij bedrijfspagina’s kunnen mensen reviews plaatsen. Bij profielpagina’s is dat niet mogelijk. Reviews kunnen er absoluut voor zorgen dat potentiële klanten overstag gaan.

5. Advertenties plaatsen

Met een persoonlijk profiel kun je geen advertenties plaatsen, dat kan alleen met een bedrijfspagina. Wil je meer uit je business halen door te adverteren op Facebook? Dan heb je dus sowieso een bedrijfspagina nodig!

Overige verschillen

Er zijn er geheid nog meer, maar ik denk dat deze verschillen wel het grootst zijn + het meest relevant voor bedrijven.