onderwerpen voor een blog artikel

3 tips om aan blog onderwerpen te komen

In 2011 heb ik vrij veel op deze website geblogd, ik heb ongeveer 150 blogberichten geplaatst en dat hoop ik in 2012 natuurlijk te gaan verbeteren. Mensen vragen mij vaak; waar haal jij de inspiratie voor je blog vandaan?

Hoe kom ik aan goede blog onderwerpen?

In principe hanteer ik 3 verschillende soorten blogberichten:

  1. Waar wil ik zelf graag over schrijven (wat prikkelt mij persoonlijk)
  2. Waar wil ik graag op gevonden worden in Google (zoekwoord combinaties)
  3. Wat willen mijn lezers graag weten…

De objectieve voorbijganger zou zeggen dat je misschien het beste alleen nummer 3 kan hanteren maar uit ervaring weet ik dat deze combinatie belangrijk is. Je moet het voor jezelf interessant en prikkelend houden anders hou je het bloggen nog geen week vol. Om het leuk te houden wil je als blogger ook graag reacties hebben op hetgeen je publiceert. Een reactie op een blogbericht is als applaus voor een artiest. Het kost niets om te geven (beetje tijd) maar het geeft de artiest aan dat zijn werk gewaardeerd wordt en dat stimuleert weer om door te gaan.

Ik geloof heel erg in schrijven vanuit mezelf en voor mijn bezoekers in plaats van schrijven voor Google maar natuurlijk denk ik wel na over de dingen waar mijn doelgroep in Google op zoekt. (Zoek maar eens op “goede website” of op “internet marketing cursus” in Google…). Nu kan ik de eerste 2 soorten blogberichten heel goed zelf uitvinden maar voor de derde heb ik even jouw hulp nodig!

Wat wil jij graag weten?

Ik ben erg benieuwd naar wat mijn lezers graag willen leren over onderwerpen zoals:

  • Internet marketing
  • Ondernemerschap
  • Sales / Salespsychologie
  • Persoonlijke Groei
  • Time Management
  • Neuromarketing
  • Enzovoorts…

Ik zou het waarderen wanneer je als reactie op dit blogbericht (ten minste) één vraag zou stellen met iets wat jij graag zou willen weten!

Win – win -win!

Hoe meer vragen er gesteld worden, des te meer inspiratie ik heb om te schrijven/antwoorden te geven. Niet alleen jij hebt voordeel bij het antwoord maar ook anderen kunnen dit lezen en hier voordeel mee behalen, we hebben dan een echte win-win-win situatie. Mocht je er vragen tussen zien staan waar jij het antwoord op weet voel je dan niet bezwaard om er op te reageren. Ook als je specifieke vragen voor mijn Gastbloggers hebt mag je deze stellen, ik zal ze dan vragen hierover te schrijven.