arrow_drop_up arrow_drop_down
Facebook profielpagina en Facebook bedrijfspagina
23 mei 2012 

Facebook profielpagina en Facebook bedrijfspagina

Facebook maakt duidelijk onderscheid tussen persoonlijke pagina's en bedrijfspagina's. Het valt mij op dat, ondanks dat het tegen de regels van Facebook in is, veel bedrijven en verenigingen een persoonlijk profiel gebruiken in plaats van een officiële bedrijfspagina. Dit is ten eerste tegen de regels en ten tweede biedt de bedrijfspagina meer mogelijkheden voor bedrijven. Hieronder vind je een overzicht van de grootste verschillen.

Gebruik jij een Facebook profielpagina voor jouw bedrijf? Pas het dan snel aan! Let op: Facebook verwijderd persoonlijke profielen die door bedrijven worden gebruikt. Dan ben je dus alles kwijt wat je hebt opgebouwd.

1. Een persoonlijk profiel heeft vrienden – een bedrijfspagina heeft likes.

Bij een persoonlijk profiel moet men eerst een vriendschapsverzoek sturen en deze moet eerst geaccepteerd worden. Dit is meer werk + een drempel voor de bezoeker die graag op de hoogte wilt blijven van jouw bedrijf. Bij een bedrijfspagina klikt men simpelweg op “Vind ik leuk” en vervolgens wordt diegene op de hoogte gehouden.

2. Bedrijfspagina beheren via persoonlijk account.

Voor het beheren van een Facebook bedrijfspagina heb je geen aparte inloggegevens nodig, maar kun je “toevoegen” aan je eigen profiel. Je hoeft dan dus alleen in te loggen op je eigen profiel en dan kun je via je eigen profiel naar de bedrijfspagina gaan. Meerdere mensen kunnen op deze manier de bedrijfspagina beheren. In het voorbeeldje hieronder zie je hoe ik toegang heb tot meerdere bedrijfspagina's terwijl ik op mijn persoonlijke profiel ben ingelogd.

3. Mensen kunnen niet bij je bedrijf  inchecken.

Als men een Facebook statusupdate wilt plaatsen, kan men aangeven waar het heeft plaatsgevonden. Hier kun je alleen bedrijfspagina's, events en plaatsen invullen en geen persoonlijke pagina's. Persoonlijke profielen kunnen alleen in een statusupdate zelf worden getagd.

4. Mensen kunnen reviews plaatsen

Bij bedrijfspagina's kunnen mensen reviews plaatsen. Bij profielpagina's is dat niet mogelijk. Reviews kunnen er absoluut voor zorgen dat potentiële klanten overstag gaan.

5. Advertenties plaatsen

Met een persoonlijk profiel kun je geen advertenties plaatsen, dat kan alleen met een bedrijfspagina. Wil je meer uit je business halen door te adverteren op Facebook? Dan heb je dus sowieso een bedrijfspagina nodig!

Overige verschillen

Er zijn er geheid nog meer, maar ik denk dat deze verschillen wel het grootst zijn + het meest relevant voor bedrijven.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Samantha
Door

Samantha

op 18 February 2014

En als je nou bij een kinderdagverblijf werkt die een persoonlijke pagina wil. Als het goed is heeft een bedrijfspagina geen verbod op inzien van vreemde mensen dus vandaar gewoon een normaal profiel die het toezicht van klanten kan inzien en geen vreemde mensen toegang geeft in het inkijken van je foto's. Wel hebben hier wel met kinderen te maken. Dus wij gaan beginnen met een persoonlijke pagina. Groetjes

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 18 February 2014

Hey Samantha, Ik zou foto's van (andermans) kinderen helemaal niet op het internet zetten, zeker niet op social media. Zelfs als je de privacy instellingen optimaal hebt staan, is er een kans dat de foto's openbaar worden. En het zou natuurlijk zonde zijn als jullie hard aan een pagina werken die plotseling word verwijderd.

Berry Pronk
Door

Berry Pronk

op 7 May 2017

Hoi Sandra, Op facebook heb ik een eigen pagina (berry pronk) hier doe ik niet zo veel meer mee. Voor ons bedrijf heb ik een pagina kookstudio Rotterdam. Hieronder gebruik ik ook nog een pagina met de naam kookstudio25. Ik snap er niet zo veel van maar het liefst zou ik alles samenvoegen tot één pagina met de naam Kookstudio 25 Rotterdam. Kan je mij tips geven hoe ik dit kan oplossen? Alvast bedankt!

Sandra Boon
Door

Sandra Boon

op 8 May 2017

Hey Berry, Ja, dat schijnt wel mogelijk te zijn. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Als je even Googled op "Facebook bedrijfspagina's samenvoegen" dan vind je allerlei tutorials en instructies :)

Tijan
Door

Tijan

op 31 December 2017

Ik heb als musicus een extra pagina gemaakt maar krijg die niet te zien bij mijn startpagina. Invoegen als werkgever lukt ook niet. Hoe krijg ik de pagina zichtbaar op mijn tijdlijn?

jeroen wittevrongel
Door

jeroen wittevrongel

op 22 October 2019

Hoi Ik heb een persoonlijk profiel en een pagina/bedrijfspagina? De pagina heeft allesinds alle kenmerken die je hierboven vernoemd Echter kan ik mijn pagina toch niet ingeven als werkgever? Hoe kan ik dit opgelost krijgen? thnx

Reactie plaatsen