arrow_drop_up arrow_drop_down
20 mei 2012 

Een Facebook bedrijfspagina maken

Dat een Facebook bedrijfspagina tegenwoordig al bijna een “must” is voor bedrijven is al duidelijk. In dit artikel leg ik stapsgewijs uit hoe je een officiële Facebook bedrijfspagina maakt.

1. Log in met je persoonlijke account.

Wees niet bang; je kunt eventueel instellen dat men niet kan zien dat jij de beheerder bent van de pagina. Je kunt ook een bedrijfspagina aanmaken met aparte inloggegevens, maar dat vind ik zelf nogal onhandig. Je kunt immers met je persoonlijke profiel ook bij je bedrijfspagina komen, zonder dat je hoeft uit te loggen en weer in te loggen (en vice versa als je weer naar je persoonlijke profiel wilt). Je kunt ook meerdere beheerders toevoegen, dus je hoeft nooit je inloggegevens met anderen te delen.

2. Klik rechtsboven op het driehoekje

Klik rechtsboven op het driehoekje en klik vervolgens in het menu op “Pagina's beheren”.

Klik daarna op de grijze knop “Een pagina maken”.

Je ziet nu een pagina met de titel “Een pagina maken”. Je kunt kiezen uit twee opties; Bedrijf of merk of Maatschappelijk betrokken of bekende persoon. Kies de optie dat het beste bij jouw bedrijf past.

3. Vul de gevraagde gegevens in.

Zodra je klikt op één van de twee opties hierboven, worden er een aantal gegevens gevraagd. Vul de gevraagde gegevens in.

5. Volg de stappen die Facebook aanraad.

Zodra je dit alles hebt gedaan, zal Facebook je enkele stappen aanraden, zoals het uploaden van je profielfoto, het liken van je pagina en het uitnodigen van je vrienden. Indien gewenst kun je deze stappen volgen, maar je bent niet verplicht dit te doen.

6. Voeg content toe.

Een pagina zonder content is natuurlijk saai. Voeg een omslagfoto toe en upload wat plaatjes en voeg statusupdates en linkjes toe.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen