Meta’s raad van toezicht spoort Facebook en Instagram aan om doxing regels aan te scherpen
25 februari 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Meta’s raad van toezicht spoort Facebook en Instagram aan om doxing regels aan te scherpen

In nieuwe aanbevelingen spoort Meta’s externe adviesorganisatie het bedrijf aan om het beleid dat gebruikers beschermt tegen doxing aan te scherpen.

Facebook won vorig jaar advies in over het beleid, omdat het bedrijf moeite had om een balans te vinden tussen toegang tot publieke informatie en privacy. Het huidige beleid van Meta voor het verspreiden van persoonlijke gegevens heeft nog een uitzondering voor gevallen waar deze informatie ‘publiek beschikbaar’ wordt.

“We verwijderen content die persoonlijk identificeerbare informatie of andere privé-informatie deelt, aanbiedt of oproept die fysieke of financiële schade kan aanbrengen. Zoals financiële, residentiële en medische gegevens, maar ook persoonlijke informatie die op illegale wijze is verkregen. We begrijpen dat persoonlijke informatie publiek kan worden via nieuwsberichten, rechterlijke documenten, persberichten of andere bronnen. Wanneer dat gebeurt, staan we toe dat de informatie wordt gedeeld.”

In het recente advies beveelt de raad van toezicht aan om de uitzondering te verwijderen uit de Privacy Violations Policy. De nieuwe regels moeten zo de privacy beter beschermen.

“Zodra de informatie is gedeeld, is de schade - zoals doxing - moeilijk te herstellen”, schreef de raad van toezicht. “Schade die ontstaat door doxing heeft een onevenredig groot effect op vrouwen, kinderen en LGBTQIA+ mensen en kan zorgen voor emotionele stress, baanverlies of zelfs fysieke schade.”

Er blijven uitzonderingen

De aanbevelingen van de raad blijven een aantal logische uitzonderingen hebben, zoals het delen van een afbeelding van een woning wanneer dat de focus is van een nieuwsverhaal of wanneer iemand een afbeelding deelt van zijn eigen woning. Wel adviseert de raad dat Meta streng optreedt tegen afbeeldingen van privéadressen die gedeeld worden voor het organiseren van een protest.

Verder is de raad van mening dat Meta het moet toestaan om residentiële afbeeldingen te delen als een protest wordt georganiseerd bij ‘officiële residenties die worden verschaft aan hooggeplaatste overheidsfunctionarissen’, zoals federale en lokale overheidsleiders en ambassadeurs. Zonder deze uitzondering zou het delen van de locatie voor een demonstratie bij het Witte Huis tegen de regels ingaan.

Bron: TechCrunch

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!