Instagram voegt betaalfunctie toe aan Instagram Chat
07 augustus 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Instagram voegt betaalfunctie toe aan Instagram Chat

Instagram kondigt een nieuwe ‘Payments in Chat’ functie aan. Dankzij deze nieuwe functie kunnen klanten rechtstreeks via een Instagram DM iets kopen.

Met de toevoeging kunnen kopers en verkopers in realtime communiceren, bestellingen volgen en betaalverzoeken sturen via een chatscherm op Instagram.

In een aankondiging zegt Meta het volgende:

“We willen mensen helpen om gesprekken te beginnen met bedrijven waar zij om geven en ze helpen om op een makkelijke manier producten te kopen waar ze fan van zijn, rechtstreeks via een chatvenster.”

Eén miljard mensen communiceert wekelijks met bedrijven via de platformen van Meta, beweert het bedrijf. Dit gaat onder andere om chatten met merken, door producten heen bladeren, om hulp vragen en reageren op stories.

Nieuwe functie stroomlijnt aankoopproces

Betalingen in chat gaan via Meta Pay. Het hele aankoopproces wordt hierdoor een stuk eenvoudiger. Waar je bij het traditionele betaalproces moet klikken tussen pagina’s en websites, kun je voortaan in slechts een paar tikken op je telefoonscherm afrekenen. Niet onbelangrijk: de functie verzekert veilige verwerking van je betaling en biedt aankoopbescherming.

Gebruikers kunnen een gesprek met verkopers beginnen via een persoonlijk bericht. Daar kunnen ze bijvoorbeeld vragen stellen over een product en in hetzelfde gesprek meteen hun bestelling plaatsen.

Makkelijker verkoopproces betekent meer verkopen voor bedrijven

Door het transactieproces te vereenvoudigen, kunnen bedrijven die Instagram gebruiken als verkoopplatform een boost zien in het aantal verkopen. Bedrijven kunnen de nieuwe functie gebruiken met Meta Shops, waarin ze een online winkel kunnen maken binnen Facebook en Instagram.

De mogelijkheid om betalingen te doen via de Instagram chat is ook beschikbaar voor bedrijven die momenteel geen gebruik maken van Meta Shops. Zo kunnen zij hun berichten beantwoorden, support geven en aankopen voltooien zonder Instagram te verlaten.

Zoals met alle online aankopen is er ook hier potentieel voor mensen met kwade bedoelingen, zoals hackers en frauduleuze winkels die geld afhandig willen maken van onoplettende klanten.

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!