arrow_drop_up arrow_drop_down
14 juli 2014 

Digg Digg: Social share bar (Plugin review)

Social shares zijn voor elke blog en website natuurlijk erg belangrijk. Door Social shares krijg je extra bezoekers op je website en door de waardering die de share uitspreekt herkent Google ook dat de content wordt gewaardeerd. Er zijn een flink aantal social share plugins op de markt welke allemaal wel interessant zijn om te bekijken. Vandaag Digg Digg, in mijn ogen een heel interessante social share pluginvoornamelijk door het uiterlijk en makkelijke instelmogelijkheden.

Wat doet deze plugin?

De plugin bied je de mogelijkheid om share buttons op je website te tonen, zowel verticaal als horizontaal. Dit kan onder het artikel en boven het artikel. Ook kun je ervoor kiezen de plugin als een floating sidebar te gebruiken

Voor wat voor websites is Digg Digg geschikt?

De plugin is geschikt voor alle soorten WordPress websites. Vooral voor blogs en webshops e.d. welke te maken hebben met regelmatig nieuwe content is het van belang om een social share plugin te gebruiken zoals Digg Digg, zo vergroot je de kans dat je artikelen en/of pagina's gedeeld worden via Twitter, Facebook, Google+, Linkedin en bijv. Pinterest.

Features

  • Toont alle populaire deel buttons zoals Twitter, Facebook Share/Like, Linkedin, Google+, Pinterest en Buffer. Toont daarnaast ook minder bekende deel buttons zoals Pocket, Tumblr, Reddit en Topsy
  • Facebook like button bied mogelijkheid tot meerdere talen, gezichten tonen en verzend button
  • Optimaliseer plugin naar wens
  • Links en rechts scrollen zoals Mashable.com
  • Service voor email en print mogelijkheden

Prijs/kwaliteit

De plugin is gratis. Wat dat betreft kunnen we met dit punt snel klaar zijn. Helaas vinden wij het jammer dat de plugin toch wat complicaties geeft bij sommige thema's. Ook na de nodige veranderingen in de code schiet de social share floating bar af en toe over de teksten heen. Wel top dat die netjes aan het einde van elk artikel stopt.

Service

Op de website van WordPress staat dat er weinig/geen oplossingen aan problemen worden geboden. Via het support forum op de pagina van Digg Digg worden wel de nodige vraagstukken beantwoord en dan met name door mede-gebruikers van de plugin.

Advies

Er zijn enorm veel social shares plugins beschikbaar. Helaas blijkt deze plugin niet erg betrouwbaar te zijn en. Het uiterlijk van de plugin is wel een enorm pluspunt welke je zeker veel social shares op kan leveren.  Ik adviseer je dan ook om voor jezelf te beslissen welke plugin bij jou het beste werkt.  Er zijn diverse andere Social share plugins die je ook kunt uitproberen waaronder Sharethis, Shareaholic en AddThis.

Wij zijn benieuwd naar jou ervaringen met de Digg Digg plugin voor WordPress. Welke social share plugin gebruik jij?

Over de schrijver
Mede-eigenaar van Online marketing bureau Online Bazen. Chelsea is als content strateeg verantwoordelijk voor alle content (inhoud) van de klanten. Hoe communiceer je? En, waarom communiceer je? Tevens ruime ervaring in SEO, SEA en Social media marketing/advertising.
Bart van Maanen
Door

Bart van Maanen

op 15 July 2014

Hoi Chelsea, ik heb de Digg Digg plugin ook wel eens gebruikt, maar deze vertraagde de website behoorlijk bij het laden van pagina's. Vandaar dat ik toen terechtkwam bij AA's Digg Digg Alternative, die veel minder code nodig heeft (wel beperkter koppelingen en inmiddels lang niet geupdate). Vanwege het belang van een snelle laadtijd van je website, is het wellicht ook interessant om eens naar Floating Social Bar te kijken, gemaakt door WPBeginner.com. Vanwege de vele andere mogelijkheden gebruik ik zelf de social media share knoppen vanuit Jetpack. Deze plugins zijn allemaal te vinden via de WordPress Plugin bibliotheek.

Chelsea Bosters
Door

Chelsea Bosters

op 15 July 2014

Dank voor je reactie Bart (De 1e in deze nieuwe categorie!). Ik ben zelf ook gaan kijken naar alternatieven en kwam uit bij diverse plugins. Ik heb Flare geprobeerd tot in de eeuwigheid, Floating social bar geprobeerd waar ik problemen mee kreeg en Jetpack tijden gehad. Maar geen van alle was ik tevreden over. Echt, wij van Marketingmed zijn niet snel tevreden en daarom dat het misschien ook veel tijd heeft gekost Bart. Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Addthis. Deze plugin is gratis en bied fantastische functies (Floating bar + Share buttons) maar bijvoorbeeld ook Mobile toolbar en diverse follow buttons. In de code is veel makkelijk te wijzigen en het ziet er gewoon goed en verniewend uit (Check links van artikelen hier). Wat vind jij Bart?

Reactie plaatsen