Pinterest voegt mogelijkheid toe om videocontent te exporteren naar andere platformen
07 april 2022 
in Nieuws
2 min. leestijd

Pinterest voegt mogelijkheid toe om videocontent te exporteren naar andere platformen

Pinterest lanceert een nieuwe functie voor zijn Idee pins, het video-first Pin-formaat dat vorig jaar werd gelanceerd in een poging om bij te blijven met de algehele shift die social media maakt van statische beelden naar video. Vanaf nu is het mogelijk om deze Idee pins te downloaden en verspreiden naar social media kanalen, waaronder Facebook en Instagram

Idee pins zijn bedoeld om beter te concurreren met TikTok en andere short-form video-ervaringen. Toch zijn het niet zomaar video’s. In plaats daarvan is het meer een mix tussen stories en video. Elke Idee pin bevat maximaal 20 pagina’s aan content waar je doorheen kunt klikken zoals je bij een Instagram Story zou doen. De content kan een statische afbeelding of video bevatten, die je kunt aanvullen met tekst en illustraties. Gebruikers scrollen door de verschillende Idee pins van creators die ze volgen via een verticale TikTok-achtige feed. 

Hoe werkt het downloaden van Idee pins?

Om een Idee pin te downloaden, klik je op delen en selecteer je vervolgens het ‘FB Stories’ of ‘IG Stories’ icoon. De content wordt dan opgeslagen als een video die alle pagina’s van de Idee pin aan elkaar plakt. Ook wordt er een watermerk van Pinterest toegevoegd. Aan het einde van de video komen de naam en Pinterest-gebruikersnaam van de creator in beeld. 

Nadat de download is voltooid, opent de Facebook- of Instagram app automatisch in het scherm waarin je Stories maakt. De Idee pin-video is hier al aan toegevoegd, zodat je deze meteen kunt posten. 

Op dit moment werkt de integratie alleen nog met Facebook en Instagram. De download-optie maakt het echter ook mogelijk om Idee pin-video’s te delen naar andere platformen, zoals populaire bestemmingen als Snapchat en TikTok. 

Watermerk moet gebruikers teruglokken naar Pinterest

De nieuwe Pinterest-functie maakt het mogelijk voor creators om hun Pinterest-aanwezigheid te promoten op verschillende platformen en hun publiek terug te lokken naar Pinterest. Op Pinterest kunnen creators Idee pins gebruiken om content shoppable te maken via affiliate links. Ook kunnen creators er betaalde samenwerkingen met merken aangaan, net als veel gebeurt op andere platformen als TikTok en Instagram. Daarbij kunnen Pinterest-gebruikers geld verdienen via het Creator Rewards fund ter waarde van 20 miljoen dollar dat momenteel actief is in de VS. 

Het watermerk op de video’s helpt creators om meer views te krijgen voor de content die ze oorspronkelijk voor Pinterest maakten en hun following te laten groeien. Daarbij is het ook duidelijk dat de video’s dienen als marketingtool voor Pinterest zelf. 

De impact van video op online verkopen

De Pinterest site werd oorspronkelijk ontwikkeld als prikbord voor afbeeldingen. Een plaats waar gebruikers ideeën konden opslaan, zoals dingen die ze wilden kopen, recepten die ze wilden uitproberen, inspiratie voor hun interieur, reisplannen. Vervolgens probeerde Pinterest deze ideeën te koppelen aan commercie, door online retailers en verkopers de kans te geven hun artikelen te adverteren. Uiteindelijk blijkt video een veel sterkere impact te hebben op shopping dan statische afbeeldingen. 

Op een creator event dat recentelijk plaatsvond, kondigde TikTok aan dat 48% van zijn gebruikers ooit iets meteen kocht nadat ze het zagen op TikTok. Inmiddels is dit zelfs zó gangbaar dat het een populair gezegde is geworden: “TikTok made me buy it.’ Ook blijkt uit cijfers dat 47% van de TikTok-gebruikers geïnspireerd werd om iets te kopen terwijl ze helemaal niet op de app waren om iets te kopen. 

Hoewel Pinterest-watermerken kunnen helpen om het publiek van een creator te bereiken via Stories, zullen andere platformen de content waarschijnlijk tegenwerken met hun algoritme. Zo heeft Instagram al bekendgemaakt dat het watermerken als signaal gebruikt om content minder goed mee te nemen in het Reels-algoritme. 

Bron: TechCrunch

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!