Pinterest voegt in-app checkout en persoonlijke shopping aanbevelingen toe
13 april 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Pinterest voegt in-app checkout en persoonlijke shopping aanbevelingen toe

Pinterest breidt zijn shopping mogelijkheden uit met in-app checkout en een nieuwe functie voor gepersonaliseerde aanbevelingen. Dit maakt het bedrijf bekend tijdens zijn Pinterest Presents event.

Pinterest Checkout

Deze functie - die momenteel in beta is - maakt het mogelijk om rechtstreeks via de Pinterest app een aankoop te doen. Op dit moment is de functie alleen beschikbaar voor Shopify-verkopers in de VS. In de loop van het jaar wil Pinterest de functie verder uitrollen.

Your Shop

Pinterest vergelijkt deze functie met een ‘persoonlijke winkelassistent, aangestuurd door een op smaak gebaseerd algoritme’. De nieuwe Your Shop functie stelt producten, merken en creators voor op basis van je Pinterest-gebruik en voorkeuren.

Evenals Pinterest Checkout is Your Shop momenteel in beta in de VS. Ook deze functie wordt later dit jaar verder uitgerold.

Waarom is dit belangrijk?

Binnenkort kunnen Pinterest-gebruikers complete transacties doen zonder dat ze de app hoeven te verlaten. Dit kan frictie wegnemen en de conversie van online verkopers verhogen. De Your Shop-functie kan Pinterest helpen om te concurreren met Instagram, waar vorig jaar een shopping tab werd toegevoegd.

De twee nieuwe retail-functies binnen Pinterest versterken het platform als een plek om heen te gaan als je iets wilt kopen. Het geeft online verkopers meer kanalen om hun producten aan te bieden aan hun publiek.

Bron: Search Engine Land

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!