arrow_drop_up arrow_drop_down
30 december 2013 

Nieuwe functie: Pinterest Place Pins

Pinterest heeft een nieuwe functie gelanceerd, namelijk de “Place Pins”, en voor deze nieuwe functie werkt Pinterest samen met Foursquare. Foursquare stelt namelijk alle informatie omtrent de locaties ter beschikking, hieronder vallen ook de foto's die met behulp van Foursquare gemaakt zijn, en deze kunnen als “Place Pin” terugkeren op Pinterest.

mobilepin

Deze nieuwe functie werkt alleen op je smartphone of tablet, wanneer je een nieuwe pin wilt toevoegen kun je dus vanaf nu ook kiezen voor de optie “vanaf een locatie”, wanneer u voor deze optie gaat kunt u de naam invullen van de plaats of het restaurant waar u op dat moment bent. U kunt dan kiezen uit de foto's die via Foursquare binnengekomen zijn of u upload uw eigen foto, daarin bent u helemaal vrij. Wanneer u de pin gepint heeft ziet u onder de pin een kaart met een markering waar de foto gepint is. Het mooie aan deze nieuwe functie is dat u borden kan maken waarop je alle mooie plekken toont waar je geweest bent.
Een mooi voorbeeld hiervan is het bord “New York's finest”.

newyorkplacepins

En dat is niet zomaar een bord, want je kunt aangeven dat op dit bord plaatsen gedeeld worden waardoor dit bord automatisch een kaart toont met alle markers erop, klik je op zo'n marker dan verschijnt de locatie informatie. Tevens zijn de markers gekoppeld aan een nummer, en dit nummer refereert naar een pin.

newyorkplacepins2

Dus een foto op Pinterest wordt nu niet alleen maar gekoppeld aan een bord, maar ook aan een locatie. En als je op een mooie locatie bent, en je wilt dit delen met iemand, kun je deze (place) pin rechtstreeks naar jou vriend of vriendin sturen!

Maar deze nieuwe functie is niet alleen mooi voor u als gebruiker, maar ook voor u als bedrijf. Denk eens aan reisorganisaties, zij kunnen op deze manier borden aanmaken met de allermooiste hotspots van een vakantielocatie! En zo zijn er legio aan bedrijven te vinden waar deze nieuwe functie mooi van toepassing kan komen!

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Nuijs en ik ben eigenaar van Media Conversia en Uw Social Media Marketing. Mijn missie is om ondernemers te overtuigen van een goed en degelijk online marketing plan en een stevige social media strategie. Social Media is een vijver en ik leer ondernemers er in te vissen! Mocht u vragen hebben neem dan contact met mij op via de mail, telefoon of één van mijn social media kanalen.
Reactie plaatsen