arrow_drop_up arrow_drop_down
30 september 2013 

Pinterest: pinnen, wat is dat?

Pinterest is één van de social media platformen die momenteel sterk aan het groeien is. Volgens onderzoeksbureau @Semiocast heeft Pinterest op dit moment meer dan 70 miljoen gebruikers, waarvan de helft afkomstig is uit Amerika. In Nederland zien we ook steeds meer profielen als paddenstoelen uit de grond schieten. De meeste van deze profielen zijn voor privé gebruik, echter zien we ook steeds meer bedrijven die overstag gaan, en op Pinterest actief worden.

Maar wat is Pinterest nou eigenlijk?

En hoe kunnen ondernemers Pinterest het beste inzetten? Pinterest is in eerste instantie begonnen als een social media platform voor foto's, waar mensen foto's en afbeeldingen met elkaar konden delen. Deze foto's en afbeeldingen worden Pins genoemd, en deze pins kunnen verdeeld worden in diverse borden, met elk zijn eigen thema.

Maar gelukkig voor ons hebben de ontwikkelaars van Pinterest niet stilgezeten, en hebben ze goed ingespeeld op de behoefte van hun doelgroep en een aantal nieuwe features uitgebracht. Op deze manier hebben deze ontwikkelaars ervoor gezorgd dat Pinterest meer is geworden dan alleen maar een platform waar mensen foto's met elkaar kunnen delen. Pinners kunnen nu namelijk ook vanaf websites pinnen zoals nieuwsberichten, blogs, video's of artikelen vanaf een webshop, eigenlijk alles kan gepint worden!

Op bijvoorbeeld een blog site kun je borden beginnen voor alle Facebook blogs, voor de Twitter blogs, voor infographics en ga zo maar door! Alles is mogelijk, dat is het mooie aan Pinterest en zijn borden! Om deze reden kunnen veel ondernemers met Pinterest werken, of je nou een DJ bent, een dierenwinkel hebt of een kledingzaak, je hebt altijd iets te pinnen.

Bij Online Marketing Bureau – Social Media Goeroe geven wij dan ook veel ondernemers het advies om een Pinterest profiel te beginnen, niet alleen maar voor de heb, maar omdat veel ondernemers er echt iets aan hebben! Denk bijvoorbeeld aan de optie om te kunnen pinnen vanaf een website, hiermee kun je zorgen voor conversie naar een webshop of een boekingssite, waardoor je de kans groter maakt dat mensen met jou in zee gaan.

Ook kunnen ondernemers hun pins delen op hun Twitter profiel en hun Facebook profiel en/of pagina. Hierdoor creëert men extra verkeer op de overige social media pagina's. Zoals jullie lezen heeft Pinterest heel veel te bieden voor ondernemers en uiteraard ook voor privégebruik. En als de ontwikkelaars van Pinterest door blijven gaan met het ontwikkelen van nieuwe features, dan zal Pinterest nog lang niet klaar zijn met groeien, en zullen wij er in de toekomst nog veel van horen!

Dus aan jullie de vraag… hebben jullie al Pinterest?

Er valt nog veel meer te bloggen over Pinterest, en dat gaat de komende weken ook gebeuren. Dus ik zou zeggen, kijk geregeld op deze website of houdt één van de social media pagina's in de gaten voor het volgende blog over Pinterest.

Over de schrijver
Mijn naam is Mike Nuijs en ik ben eigenaar van Media Conversia en Uw Social Media Marketing. Mijn missie is om ondernemers te overtuigen van een goed en degelijk online marketing plan en een stevige social media strategie. Social Media is een vijver en ik leer ondernemers er in te vissen! Mocht u vragen hebben neem dan contact met mij op via de mail, telefoon of één van mijn social media kanalen.
emonothinfime
Reactie plaatsen