Meta breidt Reels Play Bonusprogramma uit met maandelijkse challenges
14 mei 2022 
in Nieuws
1 min. leestijd

Meta breidt Reels Play Bonusprogramma uit met maandelijkse challenges

Als onderdeel van een overstap naar short-form video introduceert Meta nieuwe incentives voor content creators om Reels te maken. Met een update aan het Reels Play Bonus programma worden uitbetalingen op een nieuwe manier berekend, komen er meer mogelijkheden om geld te verdienen en krijgen makers meer inzicht in hun kijkers.

In een blogartikel legt het bedrijf uit dat de veranderingen zijn bedoeld om makers die constant content van hoge kwaliteit publiceren te belonen.

Nieuwe manier om geld te verdienen met Reels: Challenges

Als onderdeel van de Reels Play Bonus-update komt Meta met Challenges op Facebook. Met deze nieuwe functie kunnen makers meedoen aan uitdagingen waarmee ze geld kunnen verdienen. Wanneer een uitdaging is voltooid, wordt de volgende beschikbaar. In totaal kan een maker 4000 dollar verdienen per periode van 30 dagen.

Meta Reels challenges

Bovenop de Challenges, verbetert Meta ook de revenue-sharing programma’s voor Facebook Reels. Daarbij worden overlay ads in Reels op Facebook uitgerold naar een grotere groep makers. Deze actie is mogelijk een reactie op de introductie van TikTok Pulse, waarmee populaire makers op het platform geld kunnen verdienen door advertenties naast hun content te tonen.

Nieuwe inzichten voor relevantere content

Om content creators te helpen short-form video’s te maken die aanslaan bij hun publiek, voegt Meta meer inzicht toe in prestaties. Vanuit de Reels Play Bonus Insight-pagina op Facebook kunnen makers zien hoe vaak een Reel is bekeken en hoeveel de video heeft opgeleverd.

Crossposting functie voor Facebook en Instagram

Een laatste nieuwe functie die Meta aankondigt is een crossposting-functie voor Reels. Met deze functie kunnen content creators hun video in één klik delen op zowel Instagram als Facebook.

Bron: Search Engine Journal

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!