Winnen in Google?
SEO BoekOntvang het boek

Page content

Geef een gratis e-book uit!

Als je een virale factor wilt toevoegen aan je business dan kan het een goed idee zijn om een gratis e-book uit te gaan geven. Een gratis e-book is namelijk een groot stuk waarde wat je weggeeft en het zorgt ook nog eens voor een stukje naamsbekendheid en klantenbinding door virale marketing te gebruiken.

Je geeft jezelf meer status als je auteur bent van een boek en door het gratis weg te geven zul je zien dat er een virale werking ontstaat, mensen gaan het naar elkaar doorsturen. Hoe maak je zo’n e-book viraal:

Stimuleer virale marketing in je boek

Je kunt in het voorwoord of op een losse pagina voorin je boek vertellen dat het een gratis e-book betreft en dat de lezer het mag doorsturen naar zijn vrienden en op zijn website mag plaatsen. Veel mensen denken hier zelf niet meteen aan maar vinden het wel een goed idee als ze het lezen. Op internet moet je er rekening mee houden dat niet alles voor zich spreekt en je mensen dus moet zeggen wat ze moeten doen.

Als je het wilt kun je zelfs in je e-book vermelden dat de lezer het ook mag verkopen, daarmee stimuleer je de lezer echt om het boek te gaan verspreiden. Persoonlijk ben ik hier echter niet zo’n fan van.

Plaats het e-book op andere websites

Zodra je e-book klaar is kun je gaan Googlen op de zoekterm “gratis e-book”. Alle sites die je dan tegenkomt die gratis e-books verstrekken kun je een mail sturen. Vertel simpelweg even over je boek en/of stuur het direct mee. Zeg erbij dat zij het kosteloos op hun website mogen aanbieden. Veel website eigenaren zijn daar erg blij mee want het is weer waarde voor hun bezoekers. Je kunt er zelfs voor kiezen om je e-book onder te brengen bij het Centraal Boekhuis, dat kost echter wel geld en enige moeite.

Hoe haal je hier resultaat uit?

Zorg er bij het verspreiden van je gratis e-book voor dat de lezers wel bij je website uitkomen. Je kunt bijvoorbeeld op de eerste pagina het versienummer van je e-book zetten met een link naar jouw website waar de nieuwste versie te downloaden is, mensen zullen toch graag de nieuwste versie willen hebben en dus naar je website gaan.

Zorg er sowieso voor dat er een link naar je website in je boek staat en dat je op de laatste pagina ook een call to action plaatst. Daarmee vertel je de lezer weer wat hij moet doen, namelijk naar jouw website gaan.

    Comment Section

    1 reactie op “Geef een gratis e-book uit!


    Door Christa op 1 april 2019

    interessant artikel, ik ben benieuwd hoe ik voor de photobooth verhuur een e-book kan vullen.. Eens even over brainstormen. Bedankt

    Plaats een reactie