arrow_drop_up arrow_drop_down
14 april 2014 

Hoe jij je voordeel kunt halen uit de Pinterest Gift feed

Pinterest staat vol met verlanglijsten. Pinners gebruiken Pinterest graag voor het vinden van cadeaus voor anderen of zichzelf. Dat heeft Pinterest nu gemakkelijker gemaakt met de Pinterest Gift feed oftewel cadeau feed. Een nieuwe feed vol met alleen product Rich pins.

Wil jij verkoop genereren met Pinterest? Dan wordt het installeren van Rich Pins op je website hiermee een must! Alleen zo belanden pins van jouw producten in deze feed. Maar hoe werkt de cadeau feed en hoe regel je Product pins voor jouw site?

Pinterest cadeau feed

Pinterest kondigde de nieuwe feed aan op de Pinterest business blog. De feed is nog in ontwikkeling volgens Pinterest. Het moet een feed zijn waar pinners alleen producten kunnen vinden die daadwerkelijk te koop zijn. Vandaar alleen product rich pins in deze feed.

Pinterest gift feed

In de feed kun je zoeken naar producten in verschillende prijscategorieën van goedkoop tot prijzig. Het aantal $ tekens geeft aan wat de prijs is. $ betekent dat het product minder kost dan $25,- $$$$ betekent dat het product duurder is dan $200,-

Je vindt de feed via het categorieën drop down menu via de categorie cadeaus.

Pinterest gift feed

Jouw producten in de cadeau feed

Ideaal natuurlijk als jouw producten via deze feed gevonden worden! Pinners die zoeken via deze feed zijn gericht op zoek naar producten met de intentie ze te kopen. Als zij daar een pin vinden van jouw product en via die pin regelrecht belanden op de plek waar ze dit product kunnen kopen, op jouw website, is dat bingo!

Hoe zorg je er nu voor dat pins van jouw producten in deze cadeau feed terecht komen en daar gevonden worden door pinners? Daarvoor met je Rich pins installeren op je website. En wel de Rich pin variant product pins.

Product pins bevatten meer informatie dan ‘gewone' pins. Naast de afbeelding van een product geven ze ook informatie over de prijs en de beschikbaarheid van het product. Deze gegevens worden automatisch meegenomen vanaf je website. Daarnaast is het logo van je site, de naam van je site en de url van je site zichtbaar.

Pinterest gift feed

Om deze Rich pins te installeren, moet je eerst je website bij Pinterest verifiëren. Dat doe je door het doorlopen van drie eenvoudige stappen. Ga naar de instellingen van je account en ga daar naar je profiel instellingen. Daar vind je een veld waar je een website adres kunt toevoegen. Rechts naast dat veld vind je een knop waarmee je de website kunt verifiëren. Klik daarop en volg de stappen die Pinterest aangeeft. Het kan zijn dat je hiervoor de hulp van je webbouwer nodig hebt.

Als je website geverifieerd is, kun je rich pins installeren. Hoe je dat doet, vind je op de ontwikkelaars pagina van Pinterest. Daar vind je de code voor je website en het stappenplan hoe dit aan te pakken. Waarschijnlijk heb je ook hierbij de hulp van je webbouwer nodig.

Het installeren van product pins heeft nog een ander voordeel. Verander de prijs van een product op je site en deze wordt automatisch aangepast in pins die daarvandaan gedeeld zijn. Iedereen die het product gepind heeft ontvangt van Pinterest automatisch een melding van deze aanbieding. Dat maakt de stap van pinnen naar aanschaffen van een product een stuk makkelijker!

Toekomst Pinterest cadeau feed

De cadeau feed is nog in ontwikkeling. Ik verwacht dat ook deze feed uiteindelijk gepersonaliseerd zal worden met behulp van de interesses van de pinner. Net als nu gebeurt in de interesse feed (deze moet in het Nederlands nog uitgerold worden).

De cadeau feed is in de toekomst natuurlijk ook bij uitstek de plek voor het plaatsen van Promoted pins, een vorm van Pinterest advertenties, die nu in ontwikkeling zijn. En waar Pinterest dit jaar echt werk van wil maken.

Wat vind jij van de Pinterest cadeau feed?

Deze feed gaat zeker helpen bij het genereren van meer verkoop via Pinterest. Net als de speciale ‘2013 Pinterest Holiday Giving Guide‘ heeft gedaan rond de feestdagen. Zakelijk gezien is dit een interessante ontwikkeling!

Voor pinners wordt het vinden van cadeaus eenvoudiger en leuker. Pinterest wordt uitgebreid met een speciale feed voor iets waar pinners Pinterest al lang en breed voor gebruiken. Meerwaarde voor pinners dus.

Wat denk jij? Ga je de cadeau feed gebruiken? Ga je product pins installeren op jouw website? Laat het me weten in een reactie onder deze blog!

Over de schrijver
In maart 2012 ontdekte ik Pinterest. Visueel ingesteld als ik ben, was ik direct verkocht. Dit is mijn social media platform! Vanaf dat moment pin ik dagelijks, volg ik alle ontwikkelingen rondom Pinterest, deel ik deze kennis via mijn blog, gratis e-books en social media, houd ik elke donderdagavond #PinDoctor twitter spreekuur, geef ik trainingen en workshops en begeleid ik organisaties bij het effectief inzetten van Pinterest. Ook jou help ik graag!
Reactie plaatsen