Google test Buying Guides in mobiele zoekresultaten
17 februari 2022 
2 min. leestijd

Google test Buying Guides in mobiele zoekresultaten

Google is bezig met een test voor een nieuwe functie: Buying Guides. Deze functie in de mobiele zoekresultaten laat verschillende drop-down menuopties zien aan gebruikers waarmee ze meer te weten kunnen komen over het product waar ze naar zoeken.

Google test Buying Guides

Waarom is dit belangrijk?

In de verschillende drop-down opties van de Buying Guide verschijnt editorial content, geen e-commerce links. De Buyings Guides zijn dus een extra plaats waar de content van je website getoond kan worden.

‘Merken’ is een van de drop-down opties die voorkomt in de Buying Guides voor veel verschillende producten. Het is belangrijk voor merken om ervoor te zorgen dat ze naar voren komen in de Buying Guides voor zoveel mogelijk van hun producten. Als je concurrent wordt getoond en jij niet, levert dat immers een groot nadeel op.

Hoe werken de Buying Guides?

Bovenaan de Buying Guide wordt het prijsbereik voor het product getoond, vlak onder de titel. Daaronder komen meerdere drop-down menu's voor de verschillende karakteristieken waarmee kopers de producten verder kunnen filteren. Wanneer je klikt op een van de drop-down menu's krijg je editorial content te zien die meer informatie geeft. Google maakt niet bekend hoe het algoritme bepaalt welke content wordt getoond in de Buying Guide.

De ‘Type’ en ‘Merken’ menu’s laten carrousels zien waarin een gebruiker verschillende opties kan selecteren. Zoals je op bovenstaande afbeelding ziet, kun je bijvoorbeeld kiezen uit honkbalknuppels van verschillende materialen. Wanneer je op een van deze materialen klikt, krijg je meer informatie over honkbalknuppels van dat materiaal.

Andere drop-down menu’s zijn gericht op het beantwoorden van één enkele vraag. Zo geeft het menu voor ‘Maat’ meer informatie over het gemiddelde formaat van een honkbalknuppel.

Statement van Google

Google heeft het volgende te zeggen over het experiment met de Buying Guides:

“Dit is een experiment dat consumenten helpt om relevante karakteristieken over een product te ontdekken door attributen als prijs, merk en type aan het licht te brengen. We zijn altijd bezig met het testen van nieuwe manieren om de winkelervaring voor onze gebruikers te verbeteren, maar hebben op dit moment nog niets specifieks om aan te kondigen.”

Buying Guides werken nog niet perfect

De afgelopen jaren heeft Google met updates als BERT en MUM ontzettend veel vooruitgang geboekt in het begrijpen van zoekopdrachten en deze koppelen aan relevante content. Toch maakt Google ook nog regelmatig fouten. Zo ook met de Buying Guides. De term ‘baseball bat’ wordt bijvoorbeeld nog verward met het dier ‘bat’. Er moet dus nog wat aan de Buying Guides worden verbeterd voordat ze klaar zijn om uitgerold te worden naar het grote publiek.

Bron: Search Engine Land

Reactie plaatsen