Adobe lanceert Creative Cloud Express: een update voor Adobe Spark
27 december 2021 
in Nieuws
4 min. leestijd

Adobe lanceert Creative Cloud Express: een update voor Adobe Spark

Adobe lanceerde deze maand zijn Creative Cloud Express. Deze vernieuwde mobiele en web app geeft gebruikers toegang tot een aantal van de beste functies uit Acrobat PDF en het Creative Cloud-pakket van Adobe. Je kunt de app gebruiken voor het maken van social media posts, maar ook posters en video’s. Creative Cloud Express is een vervanger voor Adobe Spark.

Creative Cloud Express heeft een template-first benadering en biedt rechtstreeks toegang tot stockfoto’s en andere elementen om te gebruiken in je ontwerpen. Hierdoor is de app een stuk toegankelijker dan andere Creative Cloud apps.

De nieuwe Creative Cloud Express is voor een groot deel gratis te gebruiken. Ook komt er een premium versie waar je 9,99 dollar per maand voor betaald. Met de premium versie kun je gebruik maken van extra functies en krijg je toegang tot een bibliotheek met meer verschillende templates. Heb je al een Creative Cloud Membership? Ook dan krijg je toegang tot de betaalde functies van Creative Cloud Express.

Naast de web app is er vanaf nu ook een gratis app voor Creative Cloud Express beschikbaar via de Apple app store, Google Play en de Microsoft Store.

Voor wie is Creative Cloud Express?

Het idee achter Creative Cloud Express, is om ondernemers de mogelijkheid te geven hun visie tot leven te wekken, zonder dat ze daar professionele ontwerpskills voor nodig hebben.

De afgelopen jaren zijn steeds meer niet-professionals de tools van Adobe gaan gebruiken. Dit soort gebruikers wil de mogelijkheid hebben om hun eigen foto’s en video’s te bewerken en hun eigen designs te maken. De reguliere programma’s van Adobe zijn echter aardig ingewikkeld en het kost tijd om er goed te leren werken. Creative Cloud Express is een snelle en gemakkelijke manier om een vergelijkbaar resultaat voor elkaar te krijgen.

“We hebben alle lessen uit onze Creative Cloud-programma’s, web apps en mobiele apps bij elkaar gevoegd in één compleet aanbod. Dat is Creative Cloud Express”, laat Adobe weten.

Volgens Adobe is de app bedoeld voor mensen die gefocust zijn op het eindresultaat, niet op het proces. Op mensen die niet willen beginnen met een leeg vel, maar willen starten met een afbeelding uit de Adobe Stock-bibliotheek.

De Creative Cloud Express-gebruiker wil niet zijn eigen lettertype creëren, maar wil toegang tot de 20.000 lettertypes in de Adobe Font-bibliotheek. En ze willen niet meerdere programma’s gebruiken om een flyer te maken, op te slaan als PDF en af te drukken. Dat alles moet kunnen vanuit één plaats.

Creative Cloud Express elementen

Wat kun je met Creative Cloud Express?

Creative Cloud Express biedt een grote bibliotheek aan templates, maar komt ook met tools waarmee je snel de achtergrond van een afbeelding kunt verwijderen. Ook kun je meteen een Photoshop-achtige filter op de afbeelding toepassen.

Doordat Creative Cloud Express is geïntegreerd met Creative Cloud Libraries, kunnen gebruikers er heel eenvoudig hun bestanden van Photoshop en Illustrator openen. Dit is bijvoorbeeld handig voor social media marketeers die een ontwerp van een collega willen gebruiken in een campagne.

Verder komt Creative Cloud Express met tools om video’s naar Gifs over te zetten, bestanden om te zetten naar PDF en nog allerlei andere functies.

Creative Cloud Express templates

Integratie met Adobe Stock

Wat opvalt aan de nieuwe tool, is de integratie met Adobe Stock. Er is namelijk geen gratis versie van Adobe Stock. Toch is het platform geïntegreerd in de gratis versie van Creative Cloud Express. Gratis gebruikers krijgen toegang tot zo’n 1 miljoen afbeeldingen en andere elementen. Premium gebruikers krijgen toegang tot 175 miljoen Adobe Stock-afbeeldingen en 20.000 lettertypes.

Creative Cloud foto bewerken

Less is more

Volgens Adobe is de slogan ‘less is more’ de kracht achter Creative Cloud Express. De meeste mensen hebben lang niet alle functies in Photoshop nodig, maar willen gewoon een aantal simpele dingen doen. Zoals een afbeelding verwijderen en een paar eenvoudige aanpassingen maken.

Hetzelfde geldt voor Acrobat. Je hoeft niet elk PDF met een wachtwoord te beschermen. Je wilt gewoon een PDF kunnen creëren en er wat aanpassingen aan doen. Creative Cloud Express is gebouwd op basis van de belangrijkste dingen die ondernemers voor elkaar willen krijgen met de tools van Adobe.

Bron: TechCrunch

Over de schrijver
Wij van de IMU zijn er om jou als ondernemer te helpen groeien via het internet. Dat doen we door de beste tips en nieuwste trends te delen via onze e-books, blogs, video’s, cursussen, podcast en evenementen. Daarnaast is het onze missie om gelijkgestemde ondernemers te verbinden binnen onze IMU Community. Ook faciliteren we je - middels onze software - om je website bezoekers, conversie, funnels, automatisering en daarmee je vrijheid als ondernemer te vergroten.
Reactie plaatsen

Meer internet marketing tips?

Wij hebben meer dan 1.400 online marketing artikelen in ons archief!