Wat is een title attributes?

Wat is een title attribute?

Een title attribute is een titel voor een link op je website. Vergelijkbaar met een alt tag voor afbeeldingen. Met zo'n titel kun je een link van extra informatie over de bestemming voorzien. Deze title attribute verschijnt zodra je met je muis boven de link gaat hangen. Hiermee geef je aan Google extra informatie over de bestemming van deze link.

Het voordeel van title attributes

De pagina waar deze link naartoe gaat krijgt op deze manier meer waardering van Google omtrent de woorden in de title attribute.  Ga maar eens met je muis boven deze link hangen en zie wat er gebeurt: Wat is Google Adwords?

Zo zie je dat het artikel wat achter deze pagina zit (en over Google Adwords gaat) van Google meer waardering gaat krijgen omtrent deze woorden. Wanneer iemand vervolgens in Google zoekt op de term "Wat is Google Adwords" is de kans groot dat mijn artikel hoger in de resultaten komt.

Hoe maak je een title attribute in Wordpress?

Selecteer een stukje tekst, een paar woorden meestal, die je klikbaar wilt maken naar een bepaalde pagina en klik op het link icoontje in je Wordpress editor.

link invoegen bewerken in wordpress

Je krijgt dan het volgende scherm te zien:

wordpress title tag invoegen

Vul hier het volgende in:
  1. De URL van de pagina waar je naartoe wilt linken
  2. De title tag of attribute die je deze pagina mee wilt geven
  3. Of je wilt dat deze pagina in een nieuw tabblad geopend wordt
  4. Klik op 'Link toevoegen'