arrow_drop_up arrow_drop_down
Zo verberg je jouw content in WordPress (deel 2)
8 mei 2019 

Zo verberg je jouw content in WordPress (deel 2)

In het artikel van vorige week beschreef ik al een paar uitgebreide manieren waarmee je jouw website (of delen ervan) kunt verbergen voor bezoekers en/of voor zoekmachines. In het artikel van deze week beschrijf ik nog meer manieren én leg ik je verschillende opties uit voor het verbergen van content voor online cursus omgevingen.

Stukken content binnen je pagina's verbergen

En hele andere optie waar nog niet heel veel gebruik van wordt gemaakt, maar wat wel erg handig kan zijn: stukken content binnen je pagina's verbergen. Stel je hebt een website waarbij jouw klanten/leden kunnen inloggen. En waarbij er pagina's zijn waarvan sommige delen alleen te zien mogen zijn voor (ingelogde) klanten. Dan is de RestrictedArea plugin een goede optie. Door middel van shortcodes kun je gemakkelijk bepaalde alinea's binnen een pagina (of blogbericht) alleen tonen aan (ingelogde) leden. Let op: hierbij moet je dus wel het gebruikers systeem van WordPress gebruiken voor jouw leden en je leden moeten wel ergens kunnen inloggen. Voor exacte beschrijving van hoe je deze plugin kunt gebruiken, verwijs ik je graag naar de uitleg van de plugin zelf.

Content afschermen met social lockers

Een interessante optie die een paar jaar terug opeens heel veel werd gebruikt en net zo snel weer verdween… Content verbergen totdat men jouw Facebookpagina heeft geliked of gedeeld, of een Tweet heeft geplaatst o.i.d. Ik gebruik dat zelf nog steeds op mijn website. In sommige artikelen kun je, nadat je mijn pagina liked of deelt, toegang krijgen tot extra content. Ik gebruik het vooral voor gratis workshops.

Voor mij is dit een ideale manier om mijn Facebookpagina te laten groeien. Let op: deze artikelen en workshops zijn beschikbaar in de academy zónder social locker. Ik heb dit ingesteld door middel van een social locker plugin. Als jij jouw websitebezoeker wilt omtoveren tot volgers, dan is dit een goede optie.

Online omgeving maken voor online cursussen

Wil je een online omgeving maken voor online cursussen? Zoals ik al beschreef in de Online Business Bootcamp zijn er allerlei opties mogelijk. In dit artikel benoem ik voornamelijk de optie met Wishlist Member. Wishlist Member is een plugin die je kunt toevoegen aan je website, waarmee je jouw content kunt afschermen voor leden. Alleen (ingelogde) leden kunnen dan dus de content zien.

Wishlist Member is een ideale plugin. Maar… Het is “slechts” een plugin. En het enige wat het doet, is de content afschermen. Het is dan dus alsnog aan jou om een website op te zetten voor jouw online omgeving. De meeste WordPress thema's zijn daar niet echt geschikt voor. Je kunt een kant-en-klare thema gebruiken en dit, met behoorlijk wat geknutsel, omtoveren tot een online omgeving. Dit kost vaak best wel wat tijd en frustraties. Maar…  je komt er wel!

Je kunt het jezelf natuurlijk ook gemakkelijk maken door mijn WP Cursus Thema te gebruiken. Dit is een simpel thema die ik zélf heb gebouwd en ontwikkeld, speciaal voor online cursussen en online programma's. De basis is simpel en clean. Je hoeft alleen een logo toe te voegen, twee kleurtjes en lettertypes te kiezen en verder hoef je alleen content toe te voegen. En Wishlist Member natuurlijk, om daarna de content af te schermen.

Begrijp mij niet verkeerd; deze optie is ideaal, absoluut, maar het is natuurlijk niet de enige weg die leid naar Rome :) Je kunt er ook voor kiezen om een kant-en-klaar thema te gebruiken. Die keuze is natuurlijk geheel aan jezelf. In de Online Business Bootcamp (les 4D) kun je uitgebreide informatie vinden over het opzetten en installeren van Wishlist Member.

Over de schrijver
Ik (Sandra Boon van Boon Webdesign) ben jouw partner in crime voor WordPress websites en online marketing. Voor ondernemers bouw ik BoonTheme WordPress websites - de perfecte mix tussen kant-en-klaar en maatwerk. Daarnaast bouw ik ook online leeromgevingen voor mijn klanten.
Reactie plaatsen