arrow_drop_up arrow_drop_down
26 januari 2015 

Verdienmethoden op je WordPress website - Deel 2

In deel 1 van ‘Verdienmethoden op je WordPress websites’ hebben we stilgestaan bij een tweetal verdienmethoden voor jouw WordPress website of blog. Namelijk; Adsense en Affiliatemarketing. Deze methoden kunnen los van elkaar ingezet worden of gecombineerd. Vandaag ga ik nog een drietal verdienmethoden toelichten. Onderstaande vraag blijft daarbij van kracht;

Hoe kan ik geld verdienen met mijn website en/of blog?

Deze vraag wordt mij de laatste tijd vaker gesteld en tevens zie ik dit soort vragen voorbij komen op diverse WordPress forums. Als jij graag wilt weten hoe jij je website/blog kunt inzetten om hier geld mee te verdienen, lees dan vooral verder.

Ook geef ik in dit artikel diverse praktijkvoorbeelden gebaseerd op mijn eigen ervaringen. In dit artikel zal ik ingaan op onderstaande zaken;

 1. Het maken van een maillijst
 2. Amazon/Bol producten
 3. Maak je eigen (digitale) product

Een maillijst gebruiken

Een geweldige manier om online geld te verdienen met jouw website of blog is door het bouwen van een zogenaamde “maillijst”. Je verzamelt mailadressen door jouw bezoekers hun mailadres vast te leggen.

“Door jouw klanten waarde te bieden en te helpen met oplossingen voor hun problemen, zullen ze jou als expert gaan zien in dat betreffende vakgebied”.

Hoe kun je nu succesvol om een mailadres vragen van een klant?

Hiervoor zijn verschillende benaderingen. Het makkelijkste is om de klant iets gratis (maar wel waardevol of handig) te geven in ruil voor zijn/haar emailadres. Op mijn eigen website doe ik dit door middel van een gratis E-book. Dus mensen die zich inschrijven voor mijn maillijst, ontvangen van mij direct een gratis E-book. Daarnaast ontvangen ze van mij daarna een aantal tips die niet terug te vinden zijn op mijn blog (follow up wordt dit genoemd). Maar het belangrijkste is dat ik nu in staat ben om contact te onderhouden met mijn bezoeker.

Er zijn verschillende programma’s beschikbaar voor succesvolle nieuwsbrief campagnes:

 • Aweber
 • MailChimp
 • GetResponse

En ook hier zijn weer voldoende alternatieven te vinden. Zelf ben ik erg tevreden over alle aspecten van Aweber. De tools zijn fantastisch en de ondersteuning is ook geweldig. Alle vragen die ik tot op heden had voor Aweber werden binnen één dag beantwoord en opgelost.

Je kunt met verschillende maillijsten werken. Zo heb ik bij Aweber in totaal 4 maillijsten voor 4 verschillende websites. Elke maillijst met zijn eigen “follow-ups” en “blog broadcasts”. Afgelopen week heb ik ook twee nieuwe iOS apps geïnstalleerd van Aweber:

 • Atom (hiermee kun je zelf iemand toevoegen aan de maillijst)
 • Aweber App (hiermee kun je alle gegevens in een overzicht zien)

Beide apps zijn gratis te downloaden in de App store. Voor android zijn de download links te vinden via Google Play:

Je kunt op verschillende manieren een “inschrijfformulier” toevoegen aan jouw website of blog. Mocht er in jouw WordPress thema geen mogelijkheid zijn hiervoor, dan kun je dit ook bij Aweber doen. Het formulier staat dan op de server van Aweber. Wat ik ook een erg gave feature vind is de zogenaamde “Blog Broadcast”. Hiermee kun je een template vooraf definiëren. Zodra je een nieuw artikel schrijft worden al jouw abonnees op de hoogte gebracht van dit nieuwe artikel door middel van deze “blog broadcast”.

Pop-ups

Waar pop-ups vroeger vaak nog als erg vervelend ervaren werden, lijkt dit vandaag de dag toch anders. Verschillende aanbieders richten zich nu specifiek op deze pop-ups om zodoende meer inschrijvingen van bezoekers te krijgen. Zelf maak ik gebruik van de volgende programma’s:

 • SumoMe
 • OptinMonster

Beide zijn oplossingen voor een popup met een mailinschrijving. Zoals ik net al aangaf maak ik gebruik van Aweber. Mijn maillijsten op Aweber kan ik integreren met beide programma’s. Ook geven beide programma’s mij voldoende inzichten in de conversies. Dus hoeveel inschrijvingen er binnen komen met beide methoden. Dit wordt per dag gerapporteerd.

Amazon / BOL producten

Je hebt ze vast wel eens voorbij horen komen. Amazon en Bol. Amazon is een van de grootste online warenhuizen ter wereld. Terwijl Bol natuurlijk vooral bekend is van de Nederlandse markt. Beide bieden een “partnerprogramma” aan. Wat inhoud dat jij producten kan promoten op je website/blog en hiervoor van hun een vergoeding ontvangt.

Wat ik voor mijn WordPress Thema website heb gedaan:

Omdat dit een Engelstalige website betrof ben ik voor Amazon gegaan in plaats van Bol. In mijn partner account van Amazon (hiervoor kun je je gratis aanmelden) heb ik de mogelijkheid om verschillende widgets aan te maken. Eén van deze widgets wordt ook wel een “carrousel” genoemd. Met deze carrousel kon ik gerelateerde WordPress boeken tonen op Amazon voor eventueel geïnteresseerde bezoekers. Zie hieronder een voorbeeld van mijn carrousel, gemaakt met de gratis tools in mijn Amazon partner account:

Amazon tools

Kijk daarom wat goed past bij jouw klant en waar hij/zij naar op zoek zou kunnen zijn. Door bovenstaande carrousel toe te passen onder je artikelen, krijg je een beetje het idee van de “impulsaankopen” in een winkel. Dat je bij de kassa staat en daar specifieke producten liggen, die vanuit een impuls worden aangekocht.

Afhankelijk van de producten die je kiest bij Amazon en Bol kunnen de commissies ook verschillen. Je kunt je misschien voorstellen dat als jij een website hebt voor flatscreens en iemand koopt via jou een flatscreen bij Amazon, dat de vergoeding hiervoor leuk kan oplopen. Kopen mensen iets anders nadat ze jouw link hebben aangeklikt (ook al is dit niet gerelateerd aan jouw product of onderwerp/niche) dan krijg je alsnog een vergoeding. Dit verschilt wel per aanbieder.

Maak je eigen product

Je kunt ook overwegen om je eigen producten te maken. Een eigen product is de perfecte aanvulling op het werken met maillijsten. Maar voor veel mensen volstaat affiliate marketing in een combinatie met Adsense.

Wanneer je meer bezoekers op je website of blog weet te krijgen en deze bezoekers ook nog weet om te zetten naar potentiele klanten, kun je overwegen om je eigen product (en) te creëren. Denk hierbij aan;

 • E-Books met informatie over een specifiek onderwerp;
 • Blauwdrukken met uitleg in detail of praktijkvoorbeelden;
 • Casestudy’s met praktijkvoorbeelden;
 • Programma’s, scripts of templates;
 • Video’s of een complete cursus over een bepaald onderwerp;
 • Recepten, kalenders, posters, infographics.

En natuurlijk zijn er nog zoveel producten te bedenken, gebruik je creativiteit. Het mooie aan digitale producten is dat dit eigenlijk kleine digitale bezittingen zijn (assets).

Afsluiting

Aan het einde gekomen van dit artikel, hoop ik dat je waarde kunt halen uit de verdienmogelijkheden die ik met je heb gedeeld.  Ik hoop dat je succes hebt met één van de WordPress verdienmethoden hierboven, of in deel 1, genoemd. En je kunt ook meerdere combineren, zoals ik heb toegelicht in mijn praktijkvoorbeelden.

Over de schrijver
Ik ben freelance webdesigner, marketeer, blogger en reggae producer. Consumenten en bedrijven huren me in omdat ik hen help om meer bezoekers naar hun website te trekken en nieuwe klanten te werven. Als ik niet bezig ben met mijn passies webdesign, marketing of WordPress dan kun je me vinden in de Reggae Scene. Ik maak mijn eigen reggae beats.
Reactie plaatsen