arrow_drop_up arrow_drop_down
17 januari 2014 

Verbeter je WordPress website met deze 4 SEO Plugins

Tegenwoordig wil iedereen dat zijn website goed wordt gevonden. Wanneer je gebruik maakt van WordPress heb je al een voorsprong. WordPress is zeer geschikt voor zoekmachine optimalisatie. Er zijn dan ook vele gratis SEO plugin’s voor te gebruiken. Omdat er zoveel verschillende soorten plugin’s zijn en je ze niet allemaal gaat uitproberen, wil ik graag 4 van deze WordPress plugins op het gebied van SEO met jouw doornemen. Naar mijn idee zijn dit echt de 4 beste SEO plugins om te gebruiken.

WordPress SEO by Yoast

De plugin WordPress SEO is de meest gebruikte plugin voor het verbeteren van de vindbaarheid van een WordPress website. Je kunt per pagina de “title” en “meta description” aanpassen. Daarbij kan je ook zien hoe relevant jou pagina is voor een zoekwoord. Het maken van een “sitemap” wordt ook verzorgd via de WordPress SEO plugin. Ik gebruik deze plugin standaard in iedere WordPress website.

Voordelen

Ik heb natuurlijk al een aantal voordelen opgenoemd, maar die zullen bij andere plugin’s er misschien ook wel inzitten.

Pagina analyse

De plugin analyseert je content op een ingestelde zoekterm. Zo wordt er getoond hoe vaak de zoekterm (of termen) terug komt in je titel, content, meta description en url. Bij de pagina analyse tab worden er per pagina ook allemaal tips gegeven om je content te verbeteren. Zo zie je hoeveel woorden je hebt gebruikt of er een afbeelding goed benoemd is en of je zoekterm terug komt in je url. Zo weet je meteen of je pagina goede content bevat.

Meta informatie

Voor iedere pagina is ook appart in te stellen of er een index of no-index meta tag moet worden getoond. Deze keuze heb je ook voor follow & no-follow, NO ODP, NO YDIR, NO archive en No snippet. Misschien heb je het vaak niet nodig, maar het kan soms wel handig zijn.

Sitemap

Je kunt ook per pagina instellen of de betreffende pagina terug moet komen in de sitemap en welke prioriteit deze pagina daar moet krijgen. Bij de instellingen kan je ook categorieën, tags en custom post types standaard uitsluiten of toevoegen aan je sitemap. Bij de WordPress SEO plugin heb ik nog geen echte nadelen ondervonden. Wat wel vervelend kan zijn, is dat een pagina helemaal netjes maken veel tijd kan kosten. Maar dat is niet echt een nadeel, waarschijnlijk ook afhankelijk of je er heel handig mee bent of niet.

Prijs

Zoals je wel ziet, er zitten zeer veel functionaliteiten in de WordPress SEO plugin. Daarbij is het natuurlijk heel fijn dat hij gratis te gebruiken is en makkelijk vanuit de WordPress plugin bibliotheek gedownload kan worden.

Google Analyticator

De plugin Google Analyticator is niet een plugin dat per definitie je website verbeterd op SEO gebied. Maar het is wel een handige plugin om snel je statestieken te zien op je dasboard. Je hoeft de plugin alleen maar te koppelen aan je Google Account en hij toont alle statistieken van jouw website in het dashboard.

Voordelen

Bij de Google Analyticator kan je veel dingen zelf instellen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat gebruikers die zijn ingelogd in WordPress niet worden getracked en daardoor ook niet worden opgenomen in de statistieken. Naar mijn idee handig! Als jij nou veel op je eigen website bezig bent, vertonen de statistieken niet ineens een vertekend beeld.

Inlog pagina

Er is ook een functie waarbij je kan kiezen of je de inlog pagina wilt analyseren, handig voor websites met veel gebruikers.

Downloads tracken

Als jij op je website verschillende downloads als PDF of MP3 bestanden aanbiedt kan je deze bestandsextenties vermelden in de instellingen. Deze zorgt ervoor dat wanneer deze bestanden gedownload worden, je het terug kunt zien in de statistieken.

Google Analytics code

Niet geheel onbelangrijks is natuurlijk dat je de trackingscode kunt toevoegen zodat deze in de header of footer geplaatst wordt.

Prijs

Deze plugin is ook weer gratis te gebruiken. Je kunt deze downloaden vanaf de WordPress plugin biliotheek

SEO auto links

De plugin SEO Auto Links is wel weer een plugin die jou echt kan helpen je SEO te verbeteren. Voor SEO en je bezoekers zijn interne-links belangrijk. Zo kan je van bepaalde termen die jij regelmatig op je website laat gebruik, automatisch linken naar de pagina waar je deze term uitlegt.

Voordelen

Deze plugin kan je gebruiken om een heel netwerk van interne links op te bouwen. Wanneer jij bijvoorbeeld de term “internetmarketing” laat terug komen, wil je niet iedere keer handmatig deze term linken naar je uitleg pagina. Met de plugin maak je de term “internetmarketing” aan. Je kunt dan kiezen waar deze term naar toe moet linken. Daarbij heb je de optie’s om van deze term een link te maken op bijvoorbeeld alleen pagina’s en blog berichten, maar ook hoeveel links er maximaal op een pagina voor mogen komen. Zo kan jij voor iedere term die vaak terug komt op je website automatische links aanmaken en creëer je heel makkelijk een spinnenweb van interne-links. Bij iedere term kan je er voor kiezen of dit een no-follow link moet worden en of de link moet openen in een nieuw venster of niet.

Prijs

Zoals je al zult merken is deze plugin echt zeer handig en daarbij ook weer helemaal gratis te downloaden van de WordPress plugin biliotheek.

SEO Friendly images

De SEO Friendly Images plugin zorgt dat je afbeeldingen automatisch goed benoemd worden. Afbeeldingen spelen natuurlijk ook mee met de vindbaarheid van je website. Dus besteed ook aandacht aan het benoemen, ze verhogen namelijk je vindbaarheid.

Voordelen

Wanneer je een afbeelding upload met de naam “Google.jpg”, kan je via de instellingen van de plugin zorgen dat dit automatisch in de title en alt tag komt te staan. Je kunt in de alt en title tag de title toevoegen van de post of pagina waar deze afbeeldingen op zijn geplaatst. Zo worden de afbeeldingen natuurlijk veel makkelijker gezien door Google.

Je moet natuurlijk er wel voor blijven zorgen dat wanneer je een foto upload van je digitale camera, dat je dit bestand van te voren wel even vernoemd naar wat er op de foto staat. Een foto als “SE_20140116_00214” is natuurlijk wel lastig te herkennen door Google.

Prijs

Gelukkig is ook deze plugin gratis te downloaden van de WordPress plugin bibliotheek.

Conclusie

Zoals je wel zult zien zijn de plugins die ik voor jou hebt opgesomd hele handige, om je website mee te verbeteren. Deze plugin’s gebruik ik op mijn eigen website ook.

Nu ben ik wel benieuwd naar jouw mening over deze plugin’s en of jij ze ook gaat gebruik of al gebruikt. Misschien heb jij wel andere plugins die absoluut je SEO verbeteren. Wil jij reageren? Laat dan een reactie achter in de comments.!

Over de schrijver
Sinds mijn 12e ben ik al gek op het internet. Door mijn ervaring als allround DTP-er en Frontend & Wordpress developer weet ik dan ook veel over het maken van succesvolle website's die structureel gebruiksvriendelijk zijn op alle schermformaten. Ik ben gespecialiseerd in het maken van Wordpress website's en blog hier dan ook graag over. Naast developer ben ik ook Internet Strategie Coach. Ik wil andere ondernemers leren dat ze succesvoller kunnen worden via het inzetten van internet.
Reactie plaatsen